Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Myslite na pitný režim vašich zamestnancov

Vodný blog
od Čistá Voda
18.05.2018

Nezabúdajte, že aj vaši zamestnanci musia pravidelne dbať o pitný režim. A pokiaľ sú na pracovisku a vykonávajú prácu pre vás, mali by ste im ho zabezpečovať vy. Ak však neviete ako, máme pre vás pripravený článok, kde by sme vám chceli tento delikátny problém ozrejmiť, a dokázať vám, že zdravá a čistá voda môže byť aj na pracovisku a nemusí byť zbytočne drahá, plus sa už nemusíte zbytočne zaťažovať plastovými fľašami a podobne...

Ako zamestnávateľ určite poznáte všetky povinnosti, ktoré máte voči štátu, poisťovniam a v súvislosti so zamestnancami. Nemali by ste zabúdať ani na povinnosť zabezpečiť pitný režim pre svojich zamestnancov.(1)  Veľkým pomocníkom vám v tomto smere môže byť pitný automat so zabudovaným filtrom na vodu.

Predstavujeme vám automat na vodu

Možno si poviete, že je to vec, ktorú veľmi riešiť nemusíte, keďže každý zamestnanec sa, samozrejme, napije, keď pocíti smäd. Avšak viete,  koľko vody by mal dospelý človek vypiť počas dňa? Pre človeka s priemernou hmotnosťou sa odporúča denne dodať telu aspoň 2-3 litre tekutín. A teraz si to porovnajte s tým, koľko reálne vypijete vy či vaši zamestnanci.

Poznáte následky nedodržiavania pitného režimu? Jedným z nich je aj zhoršenie pracovného výkonu, čo je nežiadúce pre samotného zamestnanca, ale predovšetkým pre jeho zamestnávateľa. Automat na vodu je jednoduchým riešením, ktoré sa postará o zvýšenie spokojnosti a pracovného výkonu vašich zamestnancov a navyše s ním i ušetríte náklady.

automat na vodu

Vyhnite sa dehydratácii

To, že zabudneme dodržiavať pitný režim, nám naše telo jednoducho pripomenie nepríjemnými príznakmi.
Najčastejšie problémy sú:

- bolesti hlavy až migrény,
- únava, zlá nálada, nervozita, podráždenosť,
- problémy s trávením
- zníženie pracovného výkonu

Nespoliehajte sa na to, že vás pred dehydratáciou ochráni pocit smädu – ten sa totiž dostavuje až vtedy, keď je strata tekutín v tele výrazná a efektívny pracovný výkon narušený. To prečo je pitný režim dôležitý, si môžete prečítať tu.

Pitný režim

Nie je voda ako voda

Podstatné je zamerať sa aj na to, čo pijeme. Najlepšou a pre naše telo najvhodnejšou variantou je čistá voda. Pitná voda z vodovodu nie je však vždy tak „čistou“, akú by sme čakali – jej dezinfekcia je najčastejšie zabezpečovaná, pre zdravie nebezpečným chlórom. Chlór vytvára veľa zdravotných komplikácií ako je suchá pokožka, ekzémy a iné. Avšak na ľudský organizmus číhajú vo vode aj iné nebezpečné látky, ako sú rôzne baktérie, vírusy, mechanické nečistoty, dusičnany a dusitany, mangán, železo a podobne. Tieto a iné škodlivé látky či nečistoty z potrubia, pretekajú vodovodným potrubím až do vodovodného kohútika, z ktorého ide voda rovno do vášho pohára.

Automat a filter na vodu v jednom

Ide o špeciálny typ zásobníka na vodu, ktorý dokáže vyrobiť až 240 litrov filtrovanej vody denne a to nonstop. Výhodou je, že je veľmi ekologický spoločník či už vo firme, domácnosti, v nemocnici a podobne, lebo nemusíte dopĺňať žiadne plastové fľaše či barely. Celé zariadenie sa inštaluje priamo na zdroj pitnej vody. Filtrácia vody prebieha hneď troma stupňami a to: mechanickým filtrom (na odbúranie mechanických nečistôt z vody), filtračné uhlíkové kazety (odstraňujú chlór a zabezpečujú dokonalú chuť vody) a posledný je osmotická membrána (zabraňuje preniknutiu škodlivých baktérií, vírusov, ťaťkých kovov a iných škodlivých látok, ktoré nájdeme vo vode). Systém sa ovláda veľmi jednoducho, pomocou 3 tlačidiel room (izbová teplota), cold (studená) a hot (horúca). Každý si vyberie vodu, akú chce. 

bezbarelovým automatom na pitnú vodu budete mať vy i vaši zamestnanci vždy po ruke čistú filtrovanú vodu, navyše ušetríte náklady za pravidelné dodávanie barelov a ďalšie starosti spojené s prevádzkovaním klasických zastaraných automatov na vodu. Ak si nie ste týmto rozhodnutím istí, využite možnosť vyskúšať automat na 30 dní zadarmo! Viac o ponuke, cenách prenájmu či prípadného odkúpenia našich automatov na vodu sa dozviete v článku Pitný režim na pracovisku. V prípade akýchkoľvek dodatočných otázok, nás neváhajte kontaktovať.

Pôvodný článok zo dňa 16.2.2017, aktualizovaný dňa 06.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia