Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

10 hlavných výhod, prečo nepodceňovať pitný režim

Vodný blog
08.07.2020

Cítite sa unavený a bez energie? Častou príčinou nerovnováhy v tele býva podceňovaný pitný režim. Obzvlásť v lete treba viac dbať na dostatočný prísun zdravej vody, ideálne filtrovanej. Prinášame Vám 10 hlavných výhod prečo.

Voda a najmä pitná voda sa v dnešnej dobe považuje vo svete za vzácnosť, pritom si mnohí ľudia ešte stále neuvedomujú jej skutočný význam a dôležitosť pre správne fungovanie organizmu. Pravidelný prísun vody, teda pitný režím, netreba ignorovať, obzvlášť s príchodom leta, keď býva ľudský organizmus viac zaťažovaný športovými aktivitami, teploty sa šplhajú k extrémnym číslam a často sme nútení sedieť v prehriatych miestnostiach, kanceláriach či vo verejnej doprave.

Vodu treba dopĺňať v správnej, a predovšetkým v kvalitnej forme pravidelne, preto sa už mnohí nadšenci vynašli a využívajú inteligentné “appky”, ktoré upozornia, že nastal čas “doplniť palivo”. V opačnom prípade, pri nedostatku tekutín dochádza k dehydratácii organizmu, k hromadeniu škodlivín v tele a ku kolapsom. Práve tie vedia v letných mesiacoch na dennej báze potrápiť značnú časť populácie, najmä seniorov.

1. Vyhnite sa bolesti hlavy

Ľudský mozog je zo 70 % tvorený práve vodou. Hoci bolesť hlavy má viacero príčin, veľakrát býva spúšťačom zanedbaný pitný režim, príp. Nesprávne zvolený druh tekutiny. Káva, polievka, sladený čaj, sirupové vody, kolové nápoje a presladené limonády sa za zdravý variant nedajú považovať. Pitie čistej vlažnej vody. Najlepšia veria je však filtrovaná voda, ktorá je zbavená všetkých nečistôt a je 100% zdravá a čistá. V ranných hodinách odporúčame pridať citrón pre skvelý štart do dňa a naštartovanie metabolizmu. Zariadenia ako fIltračná kanvica či vodný filter sú na nezaplatenie a získané benefity pocítite ihneď.

2. Zefektívnite pracovnú činnosť

Či už pracujete v teréne, alebo v uzavretej kancelárii fľašku vody treba mať stále po ruke. Pravidelný prísun vody osviežuje, zvyšuje produktivitu a dáva podnet mozgu lepšie myslieť. Preto netreba zabúdať na zamestnancov, na deti v škole a usilovať sa o zabezpečenie pitného režimu, napr. formou pitného automatu.


Filtračná fľaša Brita

3. Zlepšite trávenie

Voda sa denne podieľa na metabolických procesoch a jej optimálny prísun zrýchľuje trávenie a zabezpečuje pravidelné vyprázdňovanie. Voda by sa mala prijímať radšej častejšie, lepšie v nižších množstvách a určite by sa nemala považovať za náhradu stravy. 

4. Podporte chudnutie

Mnohí ľudia v snahe udržať si kalorický deficit a “nič nejesť” počas diéty, zabúdajú i na vodu. Pričom voda obsahuje nula kalórií a navyše vie krátkodobo do istej miery zaplniť žalúdok a odpútať myseľ od jedla. Nie nadarmo sa hovorí, že: “Hlad je prezlečený smäd”. Pri zdravom chudnutí netreba zabúdať na dostatočný prísun ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vlákniny, a taktiež vody. Ideálne kombo pre vyplavenie škodlivých látok z tela.

Správny pitný režim

5. Energia pre svaly, vyživené kĺby, stopka kŕčom

Pri zvýšenej fyzickej aktivite rozhodne pitný režim nezanedbávajte. Odzrkadlí sa to na výkone, na sile a na kvalite svalov. Voda sa považuje za hlavný transport živín, preto je dôležitá na zabezpečenie rastu a regenerácie. Pri fyzickej aktivite sa vo veľkej miere vylučuje pot, voda i minerálne látky z tela, ktoré je potrebné dopĺňať už počas aktivity. Odporúča sa pitie ionizovanej vody, ktorá má ozdravujúci účinok, pomáha budovať imunitu a udržiavať správne pH organizmu

6. Prevencia a znížené riziko ochorení

Dúškom zdravej filtrovanej vody zabezpečíte zdravie celej rodiny a pomáhate predísť vzniku ochorení, či už tráviaceho charakteru, alebo problémom súvisiacim so zachovaním psychickej rovnováhy, sústredenosti. Pri nedostatku tekutín, musia vnútorné orgány zvyšovať svoju činnosť, čím dochádza k zvýšenej záťaži, nedôkladnému okysličeniu. Dlhodobá únava a vyčerpanie vedú k postupnému zlyhaniu organizmu s katastrofickými následkami.

7. Regulácia pod kontrolou

Náš regulačný systém ovplyvňuje do veľkej miery práve voda. Plačom, potom, močom a ostatnými sekrétmi ľudského tela sa denne odvedie veľké množstvo vody. Pre zachovanie rovnováhy, udržanie správnej telesnej teploty, je potrebné pravidelne dopĺňať vodu do tela, aby bolo schopné spracovať živiny a udržať si zdravý stav.

8. Pružná pokožka a mladší vzhľad

Dostatok vody vypĺňa bunky, v dôsledku toho vyzerá pleť sviežo a napnuto. Pre udržanie mladého vzhľadu stačí zaradiť do denného príjmu zdravú mineralizovanú vodu. Chcete návod? Stačí ponoriť do vody Mineralizačný kameň Minerade pH+, ktorý obyčajnú vodu zmení na antioxidant. Mineralizácia, ionizácia a účinok molekulárneho vodíka stoja za vyskúšanie. Ide pritom o dostupný variant s preukázateľným účinkom, blahodárnym vplyvom na celkové zdravie a zachovanie elasticity pleti. 

9. Zatočte s únavou!

Cítite sa malátny, bez energie a pociťujete mdloby? Nie vždy je správnym riešením energetický nápoj či štvrtá káva v poradí… Dúšok čerstvej, prípadne jemne mineralizovanej vody rozhodne osvieži, bez vedľajších negatívnych účinkov či navýšených kalórií. 

10. Dobrý pocit, lepšia nálada

O svoje telo sa treba starať nielen zvonku, no predovšetkým zvnútra. Vyvážená strava a najmä pravidelný prísun vody sa odzrkadlia na celkovom vyžarovaní, na nálade i na sebavedomí. Nalaďte sa pozitívne a doprajte si pôžitok hoci aj z “obyčajnej” pitnej vody z kohútika. 

Pitný režim výhody

Portfólio produktov pre získanie filtrovanej vody je Vám k dispozícii na našom eshope. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať alebo navštívte osobne. Na zdravie, priatelia!  

Pôvodný článok 08. 07. 2020, aktualizovaný dňa 03.01.2022

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia