Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Návod č. 1: Inštalácia reverznej osmózy

Vodný blog
od Čistá Voda
11.08.2020

Séria videí na našom Youtube kanále je doplnená o ďalšie pomocné inštruktáže. V návode č. 1, Vás krok po kroku prevedieme inštaláciou reverznej osmózy, ktorú s trochou zručnosti zvládnete svojpomocne a bez zbytočnej námahy. Reverzná osmóza je vďaka unikátnej viacstupňovej filtrácii vody považovaná za najlepšie filtračné zariadenie na úpravu vody v domácnosti. Zapozerajte sa do videa a zdravá, kvalitná voda nech Vám slúži dlhé roky... 

V ČistejVode nezaháľame a neustále pracujeme na tom, aby sme vám včas sprostredkovali všetky dôležité informácie a poskytli pomocné návody, ktoré zužitkujete pri rozhodovaní, ktoré filtračné zariadenie je pre vás to najlepšie, či pri svojpomocnej inštalácii. Na našom Youtube kanáli nájdete rôzne videonávody. Dozviete sa, ako namontovať reverznú osmózu; vďaka inštruktážnym videám pre vás výmena filtra bude hračka. Zaškolíme vás, ako nainštalovať bypass pre zmäkčovač vody a mnoho iného. Veríme, že pomocou našich inštrukcií zvládnete inštaláciu hravo a bez problémov.

Inštruktážne video na tému - Inštalácia reverznej osmózy

Na našom youtube kanáli nájdete návod, ako si s trochou zručnosti namontujete systém reverznej osmózy úplne samostatne. Reverzná osmóza je vďaka unikátnej viacstupňovej filtrácii vody považovaná za najlepší filter na vodu v domácnosti. Celý systém je založený na odstránení nežiadúcich látok, zároveň je možné vodu vylepšiť o dodatočný stupeň filtrácie, ktorý jej dodá minerály navyše a upraví hodnotu pH. Pri montáži používame 7-stupňovú reverznú osmózu Aquafilter, ktorá patrí k našim najobľúbenejším produktom. Postup montáže je možné aplikovať pri väčšine reverzných osmóz, lebo princíp inštalácie zostáva rovnaký. 

Čo treba mať na pamäti pred začatím? 

Reverzná osmóza sa inštaluje pod drez kuchynskej linky. Takže v prvom rade je dôležité skontrolovať, či máte v skrinke pod umývadlom dostatok priestoru na umiestnenie celého systému reverznej osmózy a bezproblémový prístup k prívodu na vodovodné potrubie. V prípade reverznej osmózy ktorej súčasťou je UV lampa, prípadne o čerpadlo, skontrolujte aj prístup k elektrickej zástrčke. Pri rozbaľovaní sa uistite či máte všetky komponenty uvedené v priloženom návode. 

Aké nástroje budete potrebovať? 

  • - vŕtačka,
  • - vrtáky 12-tka do železa, 6-tka vrták do železa,
  • - nôž,
  • - francúzsky kľúč,
  • - nástrčkový kľúč,
  • - krížový skrutkovač,
  • - mazivo,
  • - plátok z pílky na železo,
  • - teflónová niť,
  • - 1 až 2 metre hadičky na dodatočné dopojenie komponentov reverznej osmózy.

Reverzná osmóza inštalácia

Čo nájdete vo videu

Krok za krokom vám video poskytne kompletný manuál, ako hravo zvládnuť montáž reverznej osmózy. Naučíte sa narábať s bezpečnostnými poistkami; ukážeme Vám princíp správneho umiestnia filtračných vložiek do filtračných valcov, ktoré následne napevno priskrutkujeme. Ďalší krok je určený na vloženie osmotickej membrány. Tu sa treba uistiť, či je bezpečne usadená na svojom mieste, aby nedošlo k neželanému vstupu neupravenej vody do ďalších filtračných valcov. 

Pomocou plastových držiakov k reverznej osmóze ďalej inštalujeme UV lampu, tá zabíja nebezpečné baktérie, vírusy a iné mikroorganizmy, ktoré sa nachádzajú vo vašej vode, bez pridania chemikálii (ekologický spôsob úpravy vody). Nasleduje inštalácia permeat pumpy na zníženie spotreby odpadovej vody a inštalácia čerpadla, ktoré je vhodné použiť pri nízkom vstupnom tlaku vody. Obe zariadenia nie sú súčasťou balenia, ale nájdete ich na našom e-shope.

Inštalácia má svoje pokračovanie pod drezom kuchynskej linky, kde budeme využívať aj vŕtačku, pričom nepôjde o príliš zložité úkony. Navŕtame dieru do odpadového potrubia, kvôli pripevneniu kanalizačnej prípojky a cez vyvŕtaný otvor prevlečieme hadičku. V ďalšej fáze budeme hadičku spájať s batériou, pre ktorej inštaláciu sme najskôr vyvŕtali do drezu dva 12 mm otvory, vo vzdialenosti 18 mm. 

V záverečnej fáze inštalujeme zásobník na vodu a vykonávame jeho preplach. Pri používaní reverznej osmózy nezabúdajte na pravidelnú kontrolu kvality vody, pričom odporúčame premerať jej kvalitu pomocou TDS metra (meranie množstva rozpustených látok vo vode). Dlhú životnosť reverznej osmózy a jej dobrý stav dosiahnete výmenou filtrov v pravidelných intervaloch, ako aj dôkladnou dezinfikciou pomocou dezinfekčnej sady. Návod ako postupovať nájdete v našom ďalšom videu. 

Hľadáte jednoduchší spôsob inštalácie?

Pokiaľ je inštalácia ako aj údržba reverznej osmózy od spoločnosti Aquafilter pre Vás komplikovanejší proces, ale naďalej máte záujem nainštalovať si reverznú osmózu svojpomocne, máme jednoduchší variant. Odporúčame reverznú osmózu Aquaphor Morion, ktorej inštaláciu zvládnete v priebehu niekoľkých minút zapojením hadičiek. Pri výmene vložiek stačí stlačiť poistné tlačidlo a bez kvapky vody vytiahnete starú vložku a vymeníte za novú. 

Veríme, že naše videá využijete v praxi a budú Vám slúžiť. V prípade vzniknutých otázok nás však neváhajte kontaktovať či už prostredníctvom formulára na našej stránke, telefonicky, online na chate, alebo osobne na pobočke. Naši odborní poradcovia sú Vám k dispozícii. Na našom Youtube kanále nájdete aj ďalšie pomocné videá, ktoré sa rozhodne vyplatí pozrieť a aby ste neprišli o aktuálne dianie z oblasti vodných filtrov, prihláste sa na odber.

Pôvodný článok zo dňa 11.08.2020, aktualizovaný dňa 30.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia