Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Čistenie ionizátorov vody aQuator

Vodný blog
od Čistá Voda
12.11.2018

Kúpili ste si ionizátory vody značky aQuator? Skôr či neskôr budete riešiť otázku ako urdržiavať ionizátory vody aQuator, aby vám vydržali čo najdlhšie. Z tohto dôvodu sme si pre vás pripravili krátky článok o tom, ako sa správne starať o ionizátory aQuator, ktoré nájdete v našej ponuke ionizátorov vody. Ide o 4 varianty produktov: aQuator Classic, aQuator Silver a ich menšie verzie aQuator classic mini a aQuator silver mini. Jednotlivé modely sa líšia objemom a dodatočnou funkciou striebrenia, ktorú majú modely s označením silver.

Nezdravý životný štýl spolu s rýchlou dobou sú hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú kvalitu života. V tele sa nám často krát hromadí kyslý odpad, ktorý pochádza z potravy a ukladá sa v našom tele. Z toho dôvodu sa často cítime unavení a naša imunita je oslabená. Ionizovaná voda je najlepší spôsob pre detox organizmu. Vyrába sa prostredníctvom ionizátora vody. Treba však dbať na jeho pravidelné čistenie a dezinfekciu. Ako ionizátor  čistiť sa dozviete v článku.

Ionizátor vody Aquator 

Ide o zariadenie s elektródami, ktoré produkuje ionizovanú vodu, ktorú poznáme aj pod označením ako živá voda. Zariadenie dokáže produkovať ionizovanú vodu v objeme 2,7 litra a okrem toho, jeho sekundárnym produktom je kyslá/acidická voda v objeme 0,3 l. V našej ponuke nájdete aj jeho lepšiu verziu  Ionizátor vody aQuator Silverktorého produktom je aj strieborná voda. Na našom Youtube kanáli nájdete recenziu na všetky 4 typy ionizátora vody značky Aquator.

<

Z čoho sa skladá?

  • hlavná nádoba
  • odnímateľná nádoba s filtrom 
  • kryt prístroja s ovládacou jednotkou

Čistenie elektród

Pred každým čistením zariadenia nezabunite ionizátor odpojiť z elektrickej siete. Svetlú elektódu očistite po každom použití mäkkou utierkou namočenou v 9 % roztoku octu, umyte pod vodou a nechajte voľne uschnúť na podložke. Namiesto octu môžete použiť aj inú jemnú kyselinu používanú v potravinárskom priemysle ako je napríklad kyselina mliečna či kyselina jablčná. Prípadný vodný kameň hneď po očistení ihneď zmizne. Tmavá elektróda sa nemusí čistiť, zabránite tak mechanickému poškodeniu elektródy. Striebornú elektródu utrite jemnou utierkou, opláchnite vodou a nechajte voľne uschnúť.

ionizátor vody aquator

Výmena membrány

Okrem starostlivosti venovanej elektródam je potrebné priebežne meniť aj membrány. Pri vybratí odnímateľnej časti z hlavnej nádoby, môže cez membránu pretekať voda, pokiaľ ide o malé množstvo vody, je to v poriadku. Ak by pretekalo väčšie množstvo vody, znamená to, že membránu treba vymeniť. Membrány je potrebné meniť v závislosti od intenzity používania ionizátora. V našom internetovom obchode si môžete zakúpiť 10 kusov membrán pre ionizátory vody aQuator 2018 za výhodnú cenu.

príslušenstvo stolový ionizátor vody aquator

Na čistenie plastových častí zariadenia odporúčame ekologické riešenie ako ocot či acidickú vodu. Ionizátor vody stačí po každom použití vypláchnuť vodou z vodovodu a raz do mesiaca ho umyť s acidickou vodou. Vhodnou starostlivosťou o ionizátor vody aQuator sa postaráte o jeho dlhodobú funkčnosť. A vy si tak môžete v dlhodobom horizonte užívať všetky kvality alkalickej, acidickej a striebornej vody. 

Ak potrebujete poradiť, alebo máte s čistením vášho zariadenia akýkoľvek problém, neváhajte a obráťte sa na nás. Náš kolektív vám rád pomôže a poradí. 

Pôvodný článok zo dňa 12.11. 2018, aktualizované dňa 31.1.2022

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia