Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

10 + pozitívnych účinkov ionizovanej vody

Vodný blog
od Čistá Voda
06.08.2019

V predchádzajúcom článku sme vás “pozvali na dúšok alkalickej vody”, bližšie ozrejmili, čo za zariadenie je ionizátor vody a na akom princípe vyrába ionizovanú vodu. V nadhodenej téme pokračujeme a presvedčíme vás, že pitie ionizovanej alkalickej vody má skutočne svoj neoceniteľný význam. 

Ionizovaná voda nemá názov živá voda len tak. V jej účinkoch sa naozaj ukrýva životná energia, ktorá má blahodarne účinky na ľudský život. V ponúkanom článku by sme vám chceli predstaviť jej top 10 pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Sami sa presvedčte, že chémia v podobe rôznych vitamínových doplnkoch nie vždy je dôležitá a že najväčšie účinky sa ukrývajú vo vode, ktorú pijeme, ktorá je však správne upravená, bez pridania zbytočných chemikálií. 

Alkalická voda

Najmä teraz, vplyvom uponáhľanej doby, človek rýchlejšie skĺzne do ťažkosti, ktorý nazývame nezdravý životný štýl. Spánkový deficit, stres, nervozita či únava sa stali pravidelnou súčasťou dňa a hlavným spúšťačom chronických ochorení. Niet sa čomu čudovať. Obklopuje nás počítačová technika, s ktorou sa spája sedavý spôsob života, prevažnú časť dňa trávime v ruchu veľkomesta s telefónom “na uchu”, v horšom scenári – s cigaretou v ruke. Konzumujeme priemyselne spracované potraviny, podporujeme fastfoody, osviežujeme sa sladenými limonádami, čím výrazne okysľujeme vlastné telo. Prezentovaná  forma života vyvoláva oxidačný stres – procesy, ktoré vedú k spomaľovaniu buniek a časom spôsobujú jej zánik. Alkalická voda je doslova záchrana pre prekyslený organizmus, a to z nasledovných dôvodov: je zásaditá voda – neutralizuje vytvorené kyseliny a má silný antioxidačný účinok – potláča nadmernú tvorbu kyseliny, ničí voľné radikály.

Prvky ľudského tela sú prevažne alkalickej povahy, práve preto organizmus jednoduchšie prijíma a asimiluje alkalické zásadotvorné potraviny (čerstvá zelenina, ovocie). Našu stravu však vo veľkej miere tvoria práve kyslé potraviny (mäso, mliečne výrobky, obilniny, káva, sladkosti, tučné jedlá, a pod.). Denná spotreba alkalickej vody výrazne tlmí a znižuje oxidáciu organizmu, navyše telo netrpí nedostatkom minerálov. 

alkalická voda výhody pitia

Top účinky ionizovanej alkalickej vody

  • - obnovuje acidobázickú rovnováhu Ph organizmu (zabraňuje vzniku metabolických porúch, vzniku obličkových kameňov);
  • - detoxikuje (čistí organizmus, vyplavuje toxíny);
  • - redukuje oxidačný stres;
  • - udržiava zdravšie kosti (prekyslený organizmus si berie zásadité minerály, predovšetkým vápnik z kostí);
  • - zlepšuje trávenie (správne fungovanie peristaltiky čriev, odstránenie zápchy);
  • - zmierňuje vysoký krvný tlak (hypertenzia), zlepšuje prietok krvi (predchádza tvorbe krvných zrazenín);
  • - reguluje telesnú teplotu;
  • - pomáha pri chudnutí, zastavuje proces tvorby tuku (zabraňuje prekysleniu tela);
  • - je rýchlejšie stráviteľná (nižší počet molekúl v porovnaní s obyčajnou vodou);
  • - spomaľuje proces starnutia, zvyšuje silu antioxidantov (Anti-aging);
  • - hydratuje bunky viac ako voda z vodovodu;
  • - vhodná pre športovcov (tlmí svalovú bolesť po výdatnom cvičení);
  • - ideálna pri varení (vyzdvihuje chuť a arómu);
  • - dokonalý „odmasťovač“ (rozpúšťa oleje, tuky či iné mastné zmesi).

Skúsenosti progresívnych krajín

V Japonsku a v Južnej Kórei ionizovaná voda oficiálne pôsobí ako liek v nemocniciach a v zdravotných strediskách. Ľudia dávajú prednosť prírodným prostriedkom – vode, namiesto drahých medikamentov. Zrejme aj táto skutočnosť pozitívne vplýva na fakt, že obyvatelia spomínaných krajín sa dožívajú vysokého veku. 

Alkalická voda ako antioxidant

Doprajte si pôžitok

Ioizátor vody spĺňa všetky predpoklady na domáce použitie. Okrem skvelých účinkov, väčšina ionizátorov vody disponuje moderným dizajnom a jednoduchým ovládaním.  Z našej ponuky vyberáme Ionizátor vody Aquatip® ION RS, aktuálne v novom vylepšenom prevedení, s pokročilou technológiou samočistenia. Nemám čas? Nestíham? Vďaka elegantnému výdajníku vody a inteligentnému LED displeju sa z pitia “obyčajnej” vody stane pôžitok

Ionizátor vody Aquatip® ION RS

Ak hľadáte ionizátor vody, ktorý by mal spĺňať vaše požiadavky neváhajte nás kontaktovač, či už formou kontaktného formulára, chatu, emailom alebo telefonicky. Radi vám poradíme. 

Pôvodný článok zo dňa 06.08.2019, aktualizovaný dňa 29.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia