Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 
21.07.2023

Čo je to ORP vody?

V dnešnej dobe sa stáva povedomie o kvalite a zdravotných aspektoch pitnej vody čoraz dôležitejším. S narastajúcim záujmom o úpravu a čistenie vody hľadajú mnohí ľudia spôsoby, ako zabezpečiť bezpečný a zdravý zdroj pitnej vody vo svojich domácnostiach. Jednou z metód, ktorá získava na popularite, je používanie ionizátorov vody. Pri týchto zariadeniach sa často stretávame so skratkou ORP, ktorá označuje oxidačno-redukčný potenciál. ORP hodnota ukazuje, akým spôsobom voda reaguje na oxidačné alebo redukčné procesy. V nasledujúcom texte sa zameriame na vysvetlenie, aký vplyv má ORP na ionizovanú vodu a prečo je táto charakteristika taká dôležitá pre zabezpečenie kvalitnej a zdravej vody vo všetkých aspektoch našich domácností. 

od Čistá Voda
Čítať viac
18.07.2023

Zlepšenie kvality vody v bazéne prostredníctvom zmäkčovačovača

S blížiacou sa letnou sezónou mnohí majitelia domov netrpezlivo pripravujú svoje bazény na osviežujúce letné osvieženie a relaxáciu. Zatiaľ čo čistenie a údržba sú nevyhnutné, jedným z kľúčových aspektov, na ktorý sa často zabúda, je kvalita vody v bazéne. Prítomnosť tvrdej vody môže výrazne ovplyvniť celkový zážitok a viesť k ďalším problémom. V tomto článku sa budeme zaoberať významom zmäkčovača vody pri zabezpečení optimálnych podmienok v bazéne.

od Čistá Voda
Čítať viac
26.06.2023

Reverzná osmóza - ekologické riešenie úpravy vody

Svetový deň životného prostredia je každoročne oslavovaný 5. júna a upozorňuje na potrebu ochrany a udržateľného prístupu k našej planéte. V súčasnom svete, kde je kvalita vody stále väčším problémom a vodné zdroje sú ohrozené, je dôležité hľadať ekologicky prijateľné spôsoby úpravy a čistenia vody. Jednou z technológií, ktorá pomáha v tejto oblasti, je reverzná osmóza.

od Čistá Voda
Čítať viac
22.06.2023

Aké výdavky sa spájajú so zmäkčovačom vody?

Zmäkčovač vody je užitočným zariadením, ktoré pomáha zmäkčiť tvrdú vodu, čím sa zlepší jej kvalita a zároveň zariadenie chráni domácnosť pred tvrdou vodou a  tvorbou vodného kameňa. Ešte pred kúpou však odporúčame informovať sa o výdavkoch, ktoré s jeho prevádzkou súvisia, pretože dostatok relevantných informácií vždy vedie k lepšiemu nákupnému rozhodnutiu. 

od Čistá Voda
Čítať viac
25.05.2023

Nastavenie tvrdosti vody pomocou zmäkčovača vody

Mnoho ľudí si mylne myslí, že hlavnou úlohou zmäkčovača vody je produkovať iba mäkkú vodu. No ide len o mýtus. Zmäkčovač vody je zariadenie navrhnuté na odstraňovanie nadbytočného vápnika a horčíka, ktoré sú zodpovedné za tvrdosť vody. Avšak, dôležité je uvedomiť si, že jeho funkcia sa neobmedzuje len na produkciu mäkkej vody. V skutočnosti je možné individuálne nastaviť tvrdosť vody na zmäkčovači podľa vašich osobných preferencií a potrieb. V tomto článku sa pozrieme na to, ako je možné jednoducho upraviť tvrdosť vody pomocou zmäkčovača vody a prečo je to dôležité pre váš domov a vaše spotrebiče. 

od Čistá Voda
Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia