Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 
13.05.2023

Hrozba v kvapke vody: aké nebezpečné sú hormóny v pitnej vode?

Voda je základom života a zabezpečenie prístupu k čistej a bezpečnej pitnej vode je kľúčové pre udržanie zdravia a vitality. Avšak, nie každý zdroj vody je rovnaký a nefiltrovaná voda môže obsahovať nebezpečné kontaminanty, ktoré môžu narušiť hormonálny systém a viesť k potenciálnym zdravotným rizikám. V tomto článku sa budeme zaoberať skrytými nebezpečenstvami kontaminovanej vody a vysvetlíme, prečo by investícia do filtračného systému alebo reverznej osmózy mohla byť prospešná pre zlepšenie hormonálneho zdravia.

od Čistá Voda
Čítať viac
05.04.2023

Ako vplýva kvalita vody na zuby

Pravidelný pitný režim prispieva k správnej hydratácii celého tela, vďaka čomu organizmus optimálne funguje, pokožka zachováva elasticitu, pleť je bez akné, a dokonca chráni zuby pred zubným kameňom, spôsobujúcim zubný kaz.

od Čistá Voda
Čítať viac
26.02.2023

Ako si poradiť s vodárenskými rozmermi

Vodárenské rozmery zahŕňajú najmä priemer a tlak vodovodných trubiek a armatúr. Priemer určuje veľkosť trubky stanovenej pre prúdenie vody a tlak určuje maximálny tlak, ktorý dokáže trubka prijať. Je dôležité dbať na kompatibilitu s existujúcim potrubím pri nákupe vodovodných armatúr a trubiek. Prinášame vám jednoduchý návod, ako sa orientovať vo svete vodárenských rozmerov.

od Čistá Voda
Čítať viac
10.02.2023

Tipy ako si vybrať ionizátor vody

Správny výber vhodného typu ionizátora vody predstavuje čoraz náročnejšiu úlohu. Problém spočíva v širokej škále zloženej z rôznych typov a značiek. Ak sa rozhodnete pre kúpu, uistite sa, že ste dostatočne informovaný o faktoroch, ktoré je potrebné zvážiť. Bez dostatku informácií o ionizátoroch vody existuje riziko, že urobíte nesprávne rozhodnutie. Väčšina týchto zariadení má odlišné funkcie určené pre rôzne potreby domácností. Nasledujúce užitočné tipy vám pomôžu nájsť najvhodnejší ionizátor vody.

od Čistá Voda
Čítať viac
29.01.2023

Aký vplyv má tvrdá voda na obličky?

Pitie tvrdej vody by nemalo mať negatívny vplyv na obličky, hoci voda obsahujúca vysoké množstvo vápnika a horčíka, môže prispievať k tvorbe obličkových kameňov. Tvorbu obličkových kameňov výrazne ovplyvňuje genetická predispozícia, stravovacie návyky a životný štýl. Ako prevencia sa odporúča piť dostatočné množstvo vody, príjem zdravej vyváženej stravy, udržiavanie hmotnosti, vyhýbanie sa nadmernej konzumácii soli a nadmernému príjmu vápnika z potravín.

od Čistá Voda
Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia