Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Odhaľte mangán vo vode 2. časť

Vodný blog
od Čistá Voda
30.06.2020

Začítajte sa do druhého pokračovania článku venovanému problematike mangánu vo vode. Aké sú účinné metódy odstránenia mangánu a čo ponúkame?

Úprava vody je poväčšine stále podceňovaná záležitosť. Človeka donútia riešiť vzniknuté problémy s vodou až varovné signály “v hodine dvanástej”. Zápach vo vode, zhoršená chuť, poškodené domáce spotrebiče, usadeniny, kal či dokonca tráviace ťažkosti. Preto sme na našom blogu v predchádzajúcom článku poukázali na možno zriedkavejší, no čoraz viac vyskytujúci sa problém vo vode - ide o mangán, ktorý sa často spája aj s iným prvkom, ide konkrétne o železo vo vode. Na vymedzený spúšťač nepríjemností máme riešenie a na eshope dostupné zariadenia, ktoré vodu upravia efektívne a včas. Prečo je potrebné čistenie vody z mangánu a aká metóda je vhodná? Čítajte pozorne…

Limitná hodnota

Nariadenie vlády SR č. 496/2010 Z.z. stanovuje hodnoty železa max. 0,2 mg/l v pitnej vode a mangánu max. 0,05 mg/l v pitnej vode. Prekročenie limitnej hodnoty sa považuje za nežiadúce a môže spôsobiť vážne zdravotné problémy a negatívne ovplyvniť ľudský nervový systém. Nie je ťažké uhádnuť, že mangán vo vode postihuje častejšie obyvateľov vidieka, keďže sa dostáva do vody dôsledkom rozkladu rastlinných organizmov. Do vody ľahko vstupuje podzemnými tokmi a rovnako prenikne so špeciálnymi hnojivami na rastliny, ako aj spolu s odpadovými vodami továrni a fabrík.

Odstránenie mangánu z vody

Ako odhaliť mangán vo vode?

Prvým riešením ako odhaliť mangán vo vode je dať si vykonať rozbor vody. Naším odporúčaním je práve Kolaudačný rozbor vody - istota, ktorá poskytuje kompletné fyzikálne, chemické a mikrobiologické meranie vybraných ukazovateľov kvality vody. Na základe nameraných hodnôt Vám vieme odporučiť vhodné zariadenie z nášho širokého portfólia produktov.

Zariadenia na odmangánovanie vody

Vodný filter na železo a mangán AQ 25 z našej ponuky predstavuje profesionálne riešenie pre účinné odstránenie nadbytočného množstva mangánu a železa na centrálnom prívode vody v domácnosti. Ide o plnoautomatické zariadenie, ktoré zabezpečí, že úprava vody bude zabezpečená v celom vašom objekte. Zároveň zariadenie pomáha ochrániť spotrebiče a techniku pred koróziou, vďaka čomu im zaručí dlhšiu životnosť a úsporu nákladov spojených s reklamáciou. Zároveň, prispieva k ochrane zdravia celej rodiny, lebo poskytuje čistú vodu bez zápachu, bez škvŕn a s optimálnymi hodnotami. Filtrácia prebieha bez použitia akýchoľvek chemikálii, čo je len ďalším plusom zariadenia.

AQ BNT zmakcovac

Ďalšie zariadenie, ktoré odporúčame:

Druhým, vysokoúčinným zariadením je Multifunčný filter na vodu AQ 25 Ecomix 5v1. Ide o revolučné zariadenie, ktoré je schopné v jednom procese filtrácie odstraniť až 5 problémov z vody. Dokáže efektívne odstrániť železo, mangán, organické zlúčeniny, amónne ióny, a pomáha napraviť aj tvrdosť vody. Všetko je zabezpečené vďaka zmesi Ecomix 5v1, ktorej všetky časti sú tvorené z prírodného a syntetického pôvodu, ako je: interný materiál (bojuje proti železu), absorbent (na redukciu mangánu a železa vo vode), katex (pomáha na zmäkčenie vody), kremičitý piesok (má na starosti rovnomerný tok cez zariadenie) a špeciálny absorbent (znižuje množstvo organických nečistôt). Zmäkčovač vody Ecomix 5v1 je obľúbený aj vďaka jeho údržbe. Užívateľ má na výber až zo 4 regeneračných módov.

riadiaca hlavica Ecomix

Výhody zariadení na odmangánovanie vody:

  • - automatická prevádzka;
  • - samostatná regenerácia;
  • - odolný materiál, brániaci korózii;
  • - dlhá životnosť;
  • - nižšia spotreba energie.

Naše zariadenia charakterizuje nadčasový moderný dizajn, záruka dlhej životnosti a garancia úspory energie a nákladov, v porovnaní s konkurenčnými produktami. Ak sa nás chcete spýtať akúkoľvek otázku ohľadom zmäkčovača vody, či zariadenia na odstránenie mangánu, neváhajte nás kontaktovať, náš špičkový tím vám rád poradí a pomôže. 

Pôvodný článok zo dňa 30.06.2020, aktualizovaný dňa 04.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia