Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Vodovodná batéria – štýlový doplnok vašej kuchyne

Vodný blog
16.09.2019

Zariaďujete si novú kuchyňu či plánujete výmenu starej kuchynskej armatúry? Pamätajte, že popri nábytku a domácich spotrebičoch je vodovodná batéria najviac využívaná súčasť kuchyne, ktorá významne ovplyvňuje komfort práce v domácnosti. V článku vám poradíme, čo zohľadniť pri jej výbere?

V súčasnosti je na trhu veľké množstvo výrobcov, ponúkajúcich široké spektrum vodovodných batérií: či už to sú klasické vodovodné batérie minimalistických modelov, cez moderné s nádychom luxusu až po retro edície. Takisto sa nám “pod ruky” dostávajú nové povrchové úpravy, ktoré postupne nahrádzajú klasické oceľové prevedenie. Pri výbere kuchynskej batérie treba zohľadniť množstvo atribútov, a hoci ide o malý prvok, zaiste vytvorí z vašej kuchyne štýlovú miestnosť, z ktorej nebudete chcieť odísť. 

Blanco batéria na filtrovanú vodu

Zaostrené na funkčnosť

Faktom je, že kuchyňa je pomerne najviac využívaná miestnosť z celej domácnosti. Príprava jedál a ich následné vychutnávanie sa nezaobídu bez potreby umývania. Tu ovocie, tam zelenina, nezabudnúť na ruky, opláchnuť spotrebiče, … “A kto umyje špinavý riad?”

Tieto bežné rutiny vedú k tomu, že batéria sa v priemere otvára a zatvára približne 100-krát za deň, preto musí spĺňať kritéria pevnosti, spoľahlivosti a trvanlivosti. Z hľadiska materiálu, je stále voľbou číslo jeden nehrdzavejúca oceľ určená pre ľudí, ktorí kladú dôraz na kvalitu spojenú práve s dlhou životnosťou. Nerezová oceľ patrí k najpraktickejším a najelegantnejším surovinám používaným pri výrobe kuchynských batérií. Jej dominantami sú predovšetkým sila, záruka životnosti, ako aj odolnosť na chemikálie, rovnako je rezistentná aj proti iným vplavom, ako je vysoká teplota či korózia. 

dezinfekcia rúk šetrné umývanie ovocia vo filtrovanej vode filtrovaná voda v kuchyni

Pohodlie nadovšetko

V prípade kuchynských batérií zohľadňujeme pri výbere praktickosť a komfort. Z tohto dôvodu, prevažuje typ, ktorý nazývame jednopáková vodovodná batéria. Tá umožňuje rýchlu reguláciu teploty a prúdu vody. Ich výhoda oproti dvojpákovým batériam je zrejmá najmä na meranie prietoku vody – jednopáková batéria znižuje spotrebu vody až dvakrát v porovnaní s dvoma kohútikmi.

Ďalšou výhodou jednopákových batérií je ovládanie len jednou rukou, čo je ďalší plus z hľadiska praktickosti. Pozornosť sa zvyčajne venuje i tomu, či kuchynská batéria obsahuje perlátor (prevzdušňovač), ktorý vizuálne zvyšuje prietok vody jeho výrazným prevzdušňovaním.

Technologický pokrok

Technologický progres nám postupom času priniesol praktickú novinku v podobe vysúvateľnej sprchovej hlavice, ktorá umožňuje zmeniť smer prúdenia vody v oveľa širšom rozsahu, zaistí pohodlné napustenie vysokého vedra vodou, umývanie ovocia či zeleniny, veľkých hrncov, ako aj samotného drezu. Touto neoceniteľnou výhodou disponuje práve Batéria na filtrovanú vodu BLANCO FONTAS-S II (v kovovom a v silgranitovom prevedení) od renomovanej nemeckej značky Blanco, ktorej batérie sú horúca novinka nášho e-shopu.

Trend sa posunul do takej miery, že batérie dosahujú zvýšený uhol otáčania 180 ° či dokonca vykonávajú úplnú rotáciu okolo svojej osi. Touto vymoženosťou disponujú práve spomínané vodovodné batérie kategórie Blanco. Jej dominantami sú predovšetkým sila, záruka životnosti, ako aj odolnosť voči chemikáliám, vysokej teplote či korózii. Okrem toho vynikne takmer v každom type kuchyne, obzvlášť sa vyníma v bielych kuchyniach.

Blanco batérie na filtrovanú voduBlanco batéria so sprškou

Zhora či zboku?

Tentoraz sa problematika týka výlučne modelov batérií s jednou pákou, v ktorých je ovládacia páka umiestnená na boku alebo nad zmiešavačom. Poloha v zásade závisí od výšky hubice. Vo väčšine prípadov je zmiešavač s vysokou hubicou doplnený pákou na boku a s nízkou hubicou – hore. Obe možnosti zaisťujú takmer rovnaké pohodlie. Záleží od osobných preferencií, pričom treba poznamenať, že páka umiestnená na boku je o niečo praktickejšia, lebo voda alebo čistiaci prostriedok nekvapkajú na samotnú batériu. Údržba bude o to jednoduchšia.

Pokrokovosť

Významný posun vpred zaznamenávame najmä pri trojcestných vodovodných batériach, tzv. 2v1, ktoré predstavujú ideálne riešenie pri inštalácii vodného filtra či reverznej osmózy do vašej kuchyne. Toto dokonalé kombo vám okrem úžitkovej vody navyše zaistí prísun filtrovanej vody, o ktorej sa viac dozviete v článku tu

V našej ponuke nájdete široký výber vodovodných batérií: jednocestné (jedna páka, lacnejšie riešenie, veľká miera obľuby), dvojcestné (dva kohútiky na prívod studenej a teplej vody, pričom každý z nich reguluje intenzitu prúdu vody) až po trojcestné batérie pre zaistenie ako úžitkovej vody, tak aj filtrovanej vody. Trojpolohové batérie sú navrhnuté špeciálne pri používaní vodných filtrov a reverznej osmózy.  Ak si neviete vybrať prípadne potrebujete poradiť, neváhajte sa obratiť na náš zákaznícký servis

Pôvodný článok 16. 09. 2019, aktualizovaný dňa 03.01.2022

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia