Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Ako vyčistiť práčku od vodného kameňa?

Vodný blog
02.05.2019

O probléme s vodným kameňom a tvrdou vodou ste už určite počuli. Ale vedeli ste, že vodný kameň znižuje účinnosť čistiacich prostriedkov, ako sú saponáty, tekuté mydlo, prací prášok a podobne? Rovnako vodný kameň výrazne znižuje životnosť vašej práčky. Ako sa teda pred ním brániť? A vieme nejakým spôsobom predĺžiť životnosť našej práčky? To sa dozviete v dnešnom článku....

Saponáty dôkladne nečistia? Mydlo nepení? Práčka stráca funkčnosť a bielizeň je po praní zašednutá? Zrejme nastal čas začať riešiť podobné varovné signály, a predovšetkým odhaliť spoločného vinníka opätovne vznikajúcich problémov.

Trápenie s tvrdou vodou

Azda nie je prekvapením, že vyššie uvedené starosti, ktoré riešime takmer na dennej báze, spôsobujú nadmerné hodnoty tvrdosti vody. Ako vyplýva z mapy tvrdosti vody, väčšinu slovenských domácností postihuje tvrdá voda. Čo spôsobuje? Priamym dôsledkom takéhoto znečistenia vody je vodný kameň. ide o povlak bielej farby, ktorému sa neubráni žiadna vodovodná batéria, sprchová hlavica, kávovar, umývačka riadu, práčka, no čo je horšie, drží sa na ťažko viditeľných miestach, kde nám oko nesiaha. Najviac zasiahnuté býva vodovodné potrubie, špirála vo výhrevných telesách a podobne. Častým používaním zariadení dochádza k zahrievaniu a k následnému ochladzovaniu vody, čo vedie nielen k zvýšenej tvorbe vodného kameňa, no takisto k nadmernej spotrebe elektrickej energie, čo dá skutočne zabrať rodinnému rozpočtu. Ani spomínané čistiace prostriedky nepenia kvôli reakcii, ku ktorej dochádza medzi mydlom s množstvom sodných a draselných solí a tvrdou vodou. Výsledkom takejto reakcie je dokonca nevzhľadná vrstva sedimentu.

Vodný kameň

Účinný odstraňovač vodného kameňa

Pokiaľ ide o usádzanie vodného kameňa v práčke, ČistáVoda je jednotka na trhu v poskytnutí účinného riešenia. Náš e-shop ponúka množstvo prvotriednych zmäkčovačov vody, medzi ktorými nájdete spoľahlivé práčkové filtre, ktoré zaistia okamžité zmäkčenie vody a čo je podstatné, ochránia zariadenie pred zatvrdnutými nánosmi vodného kameňa na špirále či v samotnom bubne práčky. Ľudovo povedané, ide o efektívny „odvápňovač“ vody, ktorého hlavnou prednosťou je univerzálne použitie. Práčkový filter je totižto vhodný aj pre umývačku riadu, čím rapídne predchádza vzniku usadenín, nevábivého bieleho povlaku a škvŕn na už umytom riade, ktoré sú viditeľné najmä na sklenených pohároch, nádobách či na jedálenskom príbore.

Ekologické riešenie

Naším najčastejšie vyhľadávaným produktom je Práčkový filter ECOZON. Používanie filtra garantuje vyššiu životnosť zariadení (automatická práčka, umývačka riadu) a bráni opätovnej tvorbe vodného kameňa. Produkt je vyrobený z kvalitného materiálu v súlade s európskymi normami. Je vhodný do každej domácnosti, môžete ho bez obáv používať a nebáť sa, že tým ohrozíte svoje zdravie či zdravie členov rodiny. Garanciou kvality je špeciálne navrhnutá filtračná zmes, patentovaná renomovaným výrobcom Ecosoft, ktorá neobsahuje žiadne fosforečnany, ani polyfosfáty a napriek tomu dôkladne odstraňuje tvrdosť vody.

práčkový filter ecozon ČistáVoda

Hlavné výhody práčkového filtra

  • Bezkonkurenčná cena;
  • Okamžité zmäkčenie tvrdej vody;
  • Úspora čistiacich prostriedkov;
  • Žiadne viditeľné znečistenie: stopy po nerozpustenom pracom prostriedku či škvrny od aviváže;
  • Predĺžená životnosť zariadení, nižšie riziko vzniku reklamácií;
  • Výrazná úspora elektrickej energie;
  • Šetrenie životného prostredia;
  • Bez potreby dosypávania tabletovanej soli.

Práčkový filter je zaručeným pomocníkom, avšak ide o krátkodobé riešenie – vyžaduje si častú výmenu. Pokiaľ zháňate trvalé východisko v boji proti vodnému kameňu, odporúčame vám katexový zmäkčovač. Montuje sa na centrálny prívod vody, vďaka čomu ochráni všetky spotrebiče v domácnosti. Hoci ide o vyššiu investíciu, účinok je trvalý.

Pôvodný článok 02. 05. 2019, aktualizovaný dňa 30.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia