Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Vodíková voda – výhody pitia

Vodný blog
od Čistá Voda
25.11.2019

Vodíková voda je voda, ktorá je obohatená o molekuly vodíka. Čo však znamená pojem vodíková voda a v čom spočívajú jej blahodárne účinky sa dočítate práve v danom článku…

Molekuly vodíka zvykneme využívať ako antioxidant, jeho vlastnosti dokážu efektívne bojovať proti voľným radikálom. Ak je ich množstvo v ľudskom tele zvýšené, začnú negatívne ovplyvňovať ľudský organizmus. to môže viesť k urýchleniu starnutiu buniek. V krajných prípadoch môžu byť spúšťačom rôznych ochorení medzi, ktoré zaraďujeme nádorové ochorenia či  alebo Alzheimerová choroba. Antioxidanty sú opakom radikálov, obmedzujú ich účinok a tým prispievajú k zachovaniu vitality nášho organizmu.

Charakteristika

Vodíková voda je pitná voda, ktorá navyše obsahuje čistý molekulárny (plynný) vodík, ktorý nemá nič spoločné so samotnou molekulou vody. Takáto voda je bez zápachu, bez chuti, má silné antioxidačné, protizápalové účinky, bojuje proti alergiám a stimuluje energetický metabolizmus. Vodíková voda si zachováva všetky pôvodné minerály, pH hodnoty aj zloženie.

Ako vieme získať vodíkovú vodu?

Vodíkovú vodu častokrát nájdeme v obchodoch ako balenú vodu, avšak nevieme overiť skutočné množstvo vodíka. Vyrobiť si ju môžeme aj doma prostredníctvom generátora vodíkovej vody. Generátor vodíkovej vody po stlačení tlačidla, dokáže behom pár minút premeniť obyčajnú vodu z vodovodu na vodíkovú. Jediná podmienka je aby voda bola 100% nezávadná. Najvýhodnejšie je využívať vodu, ktorú už predtým upravila reverzná osmóza. Dnes poznáme rôzne varianty generátorov - od veľkých domácich či kancelárskych až po prenosné, vďaka, ktorým si môžeme vyrobiť vodíkovú vodu doslova kdekoľvek. V našej ponuke nájdete aj tablety, ktoré sú určené na prípravu vodíkovej vody, ktorá je navyše obohatená o magnézium a navyše obsahujú látky prírodného pôvodu ako kyselina jablčná a kyselina vínna. Výhodou je aj to, že danou vodou sa nedá predávkovať, avšak najvhodnejšie množstvo je 0,3l vody denne. 

Čo sa stane po vypití vodíkovej vody?

Po vypití vodíkovej vody dochádza k hromadnej neutralizácii voľných radikálov v organizme. Tento nápoj by mal byť neoddeliteľnou súčasťou stravovania, ako prevencia mnohých ochorení. Molekuly vodíka sú také malinké, že rýchlo preniknú do bunkových tkanív, kde začínajú plniť svoju úlohu – viažu voľné radikály a odvádzajú ich preč z ľudského tela. Ak by nedošlo k neutralizácii škodlivých molekúl, narušili by stavbu zdravých buniek. Jednoducho povedané, začnú mutovať (bunky menia svoj tvar, štruktúru). Postupne tak dochádza k masovému klonovaniu napadnutých buniek, čo vedie k vážnym patologickým zmenám životne dôležitých funkcií, orgánov a podnecuje výskyt zhubných nádorov. V tomto prípade, vodíková voda s obsahom cenného chemického prvku prináša organizmu obrovský úžitok. 

Výhody pitia vodíkovej vody

Výhody vodíkovej vody

  • - Neoceniteľnou výhodou je použitie vodíkovej vody. Vychutnať si ju môže naozaj každý, bez ohľadu na vek. Je vhodná pre športovcov, pre tehotné ženy, aj pre malé deti.
  • - Najväčší prínos poskytne ľuďom, ktorí žijú v ekologicky ohrozených územiach, v znečistených priemyselných oblastiach, kde dochádza k zvýšenému usadzovaniu škodlivín v ľudskom tele, čo podnecuje vznik civilizačných chorôb. Voda, obohatená o molekulárny vodík účinne neutralizuje patogény, čím dokonca zamedzuje aktiváciu nádorových ochorení.
  • - Jedinečný nápoj prináša úžitok osobám, ktoré nemajú stabilný spôsob života. Predovšetkým ľudia trpiaci chronickou únavou, depresiami, apatiou. Vodíková voda je dokonca odporúčaná lekármi pre pacientov s psychickými problémami, lebo svojím zložením obnovuje duševnú rovnováhu.
  • - Pomáha osobám s chronickými ochoreniami pečene. Očisťuje vnútorný orgán od jedovatých látok, urýchľuje vylučovanie žlče, obnovuje poškodené bunky.
  • - Prospešná pre alergikov. Odstraňuje silnú citlivosť na alergény a vytvára imunitu.
  • - Pomoc pre často chorľavé osoby. Vodíková voda zvyšuje obranyschopnosť organizmu dokonca viac ako citrusy či vitamínové doplnky. Odporúča sa piť počas zahraničnej cesty, na dovolenke, pri striedaní ročných období a v čase chrípkového obdobia.
  • - Prináša úľavu „srdciarom“, ľudom trpiacim vysokým krvným tlakom, cukrovkou. Voda očisťuje krvné riečiská od cholesterolu, pomáha pri nedokrvení orgánov a tkanív (ischémia), znižuje hladinu cukru v krvi.
  • - Rozhýbe „lenivé črevá“. Pomáha v boji proti obezite, zrýchľuje premenu látok a účinne naštartuje metabolizmus. Takisto je vhodná pre ľudí, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu a cítiť sa fit. 
  • - Zvyšuje premenu energie, kontroluje rovnováhu tukov, pomáha zväčšovať svalovú hmotu a zabezpečuje, že prijaté sacharidy zo stravy sa premieňajú na energiu, a nie na tuky. 
  • - Okamžitá úľava pre športovcov. Pri intenzívnej športovej záťaži dochádza vo svaloch k nahromadeniu kyseliny mliečnej, čo spôsobuje tzv. „svalovicu“, ktorej sa účinne vyhnete popíjaním vodíkovej vody počas tréningu.

Výhody pitia vodíkovej vody pre telo

V skratke, je vodíková voda hodnotný antioxidant s badateľným vplyvom na imunitný systém, s anti-aging efektom, je účinný “dobíjač” energie a pomocník pri udržiavaní zdravej, žiarivej pokožky. Presvedčte sa sami a vyskúšajte účinky tohto zázračného nápoja. V prípade záujmu o produkty z nášho e-shopu Vám poradí, ako aj zodpovie akékoľvek otázky naše obchodné oddelenie. Neváhajte nás kontaktovať.

Pôvodný článok zo dňa 25.11.2019, aktualizovaný dňa 19.5.2018.

 

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia