Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

UV lampa Cintropur – v čom spočíva jej sila?

Vodný blog
od Čistá Voda
20.05.2019

Pokiaľ hľadáte riešenie účinnej dezinfekcie vody z vlastného zdroja, UV lampy na odstránenie baktérií z vody sú tou najlepšou voľbou. Tieto zariadenia spoľahlivo odstraňujú mikroorganizmy pomocou UV žiarenia. V článku sa bližšie zameriame na sterilizačné UV lampy od renomovanej belgickej značky Cintropur. V čom spočíva ich sila?

Ak máte vlastný zdroj vody (studňa, vrt), treba byť pripravený na možné riziká, a to na zvýšené znečistenie mikroorganizmami (mikrobiálna kontaminácia). Ide o zvýšenie mikroorganizmov žijúcich vo vode (baktérie, vírusy, plesne a iné). Najnebezpečnejšia je baktéria E.Coli (Escherichia Coli), ktorá spôsobuje tráviace a žalúdočné ťažkosti. Rovnako môže byť nepríjemným spúšťačom iných ochorení, ako je napríklad zápal močového mechúra. Problémy nemusia nastať na začiatku prevádzky, ale môžu sa objaviť po dlhšej dobe.

Čo je príčinou problémov?

K najčastejším príčinám patrí zanedbaná ochrana vrtu či vŕtanie na nesprávnom mieste, do nesprávnej hĺbky. Zariadenia slúžiace na likvidáciu baktérií – germicídne lampy sú skutočným pomocníkom pri výskyte kontaminácie, ako aj prevenciou, ktorá zaručí spoľahlivú ochranu zariadenia. Séria UV lámp na vodu Cintropur, ich základom je ultrafialové žiarenie s príslušnou frekvenciou.

odstránenie baktérií studničná voda

Overený výrobca

Cintropur je celosvetovo uznávaný výrobca a v obľube vyhľadávaná značka, ktorá vyrába systémy na úpravu vody. Ide najmä o vodné filtre. Hneď niekoľko nájdete na našom e-shope, ktorý sme aktuálne doplnili o nové modely za bezkonkurenčné ceny. Spoločnosť má bohaté, dlhoročné skúsenosti vo výrobe, o čom svedčí kvalita produktov. Sú špecialistami na inovatívny dizajn, ktorý sa odzrkadlil aj na UV lampách.

Čo skrýva UV žiarenie

Kľúčový efekt germicídnych lámp spočíva v dezinfekcii vody určenej na potravinárske a úžitkové účely v domácnostiach. UV lampy Cintropur si navyše poradia s dezinfekciou dažďovej vody a pramenitej vody z vlastného zdroja. Takisto sú užitočné ako ochrana proti baktériám vo vode, ktoré sa skladujú dlhú dobu v cisternách. Zariadenia Cintropur sú vhodné aj pri úprave vody z vodovodu, ak potrebujete ochrániť vlastný zdroj, prípadne si závažnosť problému vyžaduje komplexnú sadu na úpravu vody, ktorú takisto nájdete v našej ponuke. Prostredníctvom nej budú z vašej vody odstránené nielen baktérie, ale aj mechanické nečistoty, zneškodnený zápach a zvýraznená chuť vône. Synonymom garancie kvality je UV lampa Cintropur 2100inovatívne filtračné zariadenie výborne kompatibilné s mechanickým a uhlíkovým filtrom Cintropur NW25.

UV lampa na vodu Cintropur 2100

Výhody UV lampy Cintropur

  • - Neoceniteľnou výhodou germicídnych lámp Cintropur je predovšetkým malá, spratná veľkosť. Sú menšie ako štandardné UV lampy, ich inštalácia teda nezaberie priveľa miesta.
  • - Vďaka skrutkovým spojom môžu byť namontované aj vertikálne, čo predstavuje záruku komfortu najmä v malých miestnostiach. Väčšina modelov si totižto vyžaduje horizontálnu montáž, ktorá zaberá veľa miesta.
  • - Jednoduchá obsluha a servis patria k jedným z hlavných výhod. Výmena žiariča pripojeného k napájaciemu zdroju je veľmi jednoduchá. Jemným obratom odstránite použitý diel a nahradíte ho novým. Šikovne to zvládnete aj sami, prípadne si môžete zavolať na servis nášho odborného technika.
  • - UV lampy nepotrebujú k fungovaniu žiadne chemikálie, čo ocení množstvo ľudí, predovšetkým zástancovia ekologických riešení. Takto upravená voda je absolútne bezpečná a vhodná na pitie.
  • - UV lampy Cintropur sú odolné voči vysokým teplotám, tlakovým výkyvom a nepriaznivým pracovným podmienkam.

Záleží nám na kvalite

V našom portfóliu produktov nájdete aj UV lampy z vysokokvalitnej nerezovej ocele, konkrétne od kanadského výrobcu Sterilight VIQUA, ktoré môžu svojím výkonom pokojne „konkurovať“ prezentovaným Cintropurom. Zdôrazňujeme, že obe rady produktov eliminujú 99,99 % baktérií vo vode a garantujú prvotriednu kvalitu. 

Ak si neviete vybrať, alebo vám nieje jasný princíp, na ktorom UV lampa funguje, neváhajte kontaktovať náš zákaznický servis. Radi vám pomôžeme s akýmkoľvek problémom. 

Pôvodný článok zo dňa 20.5.2019, aktualizovaný dňa 02.01.2022

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia