Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Využitie striebornej vody

Vodný blog
od Čistá Voda
28.02.2020

Strieborná voda sa používa nielen na prevenciu či na podporu celkového zdravia. Čoraz viac svoje široké uplatnenie nachádza aj v medicíne na liečenie rôznych chorôb. V súčasnosti tento fakt ešte nie je taký rozšírený, hoci o pozitívnom význame striebra sa vedelo už v minulosti. V pokračovaní článku Vám prinášame, s akými chorobami si strieborná voda poradí a v akých prípadoch z nej vyťažíte čo najviac...

V predchádzajúcom článku sme vám priblížili menej známy pojem strieborná voda a okrem iného sme vám vysvetlili aj to, aký vplyv má striebro na ľudské telo. V pokračovaní článku sa dozviete, kde všade nachádza strieborná voda svoje využitie a pri akých chorobách vykazuje pozitívny účinok. Nezabúdajte, že v našej ponuke je neustále k dispozícii “producent” striebornej vody - Ionizátor vody aQuator Silver, ako aj dizajnovo vylepšený model v podobe novinky: Ionizátor vody aQuator Vivo Silver. Ide o rýchly a bezpečný spôsob zadováženia striebornej vody v objeme až 3 litre (po pripojení striebornej elektródy) v pohodlí domova.

Voda so striebornými iónmi našla svoje široké uplatnenie nachádza aj v medicíne na liečenie rôznych chorôb. V súčasnosti tento fakt ešte nie je taký rozšírený, hoci o pozitívnom význame striebra sa vedelo už v staroveku. Nižšie uvádzame s akými chorobami si strieborná voda poradí a v akých prípadoch z nej vyťažiť čo najviac.

Liečba chorôb tráviaceho traktu

Väčšina ľudí nevenuje pozornosť periodicky sa vyskytujúcim sa problémom za, ktoré môže bolesť brucha alebo pocitu nepohodlia spojeného s príjmom potravy. Bolesť obvykle prebolí a prestaneme na ňu myslieť. Podľa štatistík má však polovica populácie rozvinutých krajín problémy s trávením. Periodická bolesť žalúdka môže človeka znepokojovať roky, to môže byť spúšťačom oveľa horších ochorení ako je žalúdočný vred, alebo atrofia žalúdočnej sliznice (Autoimunitná gastritída), ktorá môže viesť k vzniku polypov alebo to môže prerásť až do štádia rakoviny

Predtým sa verilo, že hlavnou príčinou gastritídy bola nezdravá strava, konzumácia veľkého množstva alkoholu a pod. Relatívne nedávno vedci objavili mikrobiálnu zložku choroby - Helicobacter. Baktéria Helicobacter konzumuje červené krvinky a je hlavným dôvodom rozvoja gastrointestinálnych chorôb. Pri výskume sa ukázalo, že ióny striebra veľmi účinne potláčajú život Helicobactera, ako aj iných baktérií, ktoré ovplyvňujú gastrointestinálny trakt (E. coli, Staphylococcus atď.), pričom nie je narušená prospešná črevná mikroflóra.

Účinky striebornej vody

 

Liečba ochorení hlavy a krku (odb. otorinolaryngológia)

Strieborná voda má pozitívne ohlasy aj pri liečení chrípkových ochorení, uľaví pri bolesti hrdla - napríklad pri bakteriálnej angíne. V takýchto prípadoch sa odporúča používať striebornú vodu vo forme výplachov ústnej dutiny či ako kloktadlo viackrát za deň.

Liečba chorôb ústnej dutiny

Strieborná voda uľaví pri zápale ďasien, alebo pri chorobe, ktorú poznáme pod názvom Aftózna stomatitída, ľudovo povedané afty, kedy sa opäť odporúča aplikovať roztok vody so striebornými iónmi vo forme výplachov. Má priaznivý vplyv na ústnu sliznicu, hojí ďasná a lieči zápalové ochorenia ústnej dutiny.

Liečba pľúcnych ochorení

Strieborná voda ako prevencia pri chorobách typu:

  • zápal pľúc,
  • bronchitída (chronická a akútna),
  • cystická fibróza a i. 

V uvedených prípadoch sa okrem pitia striebornej vody odporúča najmä inhalácia koncentrovaného roztoku či pravidelný výplach hrdla. 

Strieborná voda liečba ochorení

Vonkajšie použitie striebornej vody

Strieborná voda účinný antibakteriálny a antimikrobiálny účinok, ktorý umožňuje jej použitie pri liečení rôznych kožných chorôb infekčnej povahy. V prípade hnisavých rán, infekcií, plesňových ochorení kože sa odporúča kúpeľ vo vode s koncentrovanými iónmi striebra či obklady. Strieborná voda sa používa aj na liečbu ekzému, dermatóz, popálenín rôzneho stupňa, pretože má tlmiaci, upokojujúci účinok. Pri liečbe akné sa sa strieborná voda používa vo forme pleťovej vody. 

Použitie striebornej vody v pediatrii

Detská pokožka je veľmi jemná a citlivá, preto si vyžaduje špeciálnu starostlivosť a zaobchádzanie. Ak sa na pokožke dieťatka vyskytne začervenanie alebo opuch, odporúča sa postihnuté miesto ošetriť tampónom namočeným v roztoku striebornej vody. Strieborná voda je vhodná takisto na dezinfekciu hračiek, aby sa zabránilo rozvoju patogénnych baktérií.

O vyššie uvedených využitiach striebornej vody je vhodné sa vopred poradiť so svojím všeobecným lekárom či dermatológom, aby ste predišli možným (ojedinelým) komplikáciam, hoci strieborná voda je z hľadiska vonkajšieho použitia bezpečná. Stále však platí: “všetko s mierou”. Dlhodobý a nadmerný príjem sa neodporúča, kvôli riziku výskytu “striebornej choroby” argyria. Vysoko koncentrovaná strieborná voda môže spôsobiť nadmerné hromadenie striebra v ľudskom tele, čo sa prejaví výraznou pigmentáciou kože, ktorá sa prejavuje stmavnutím slizníc a pokožky.

Kúpa Ionizátora vody predstavuje jednorazovú investíciu, ktorá sa vráti do zdravia. Zariadenie je z hľadiska obsluhy nenáročné a čo sa týka používania - úplne bezpečné. Priaznivé výsledky sa dostavia okamžite, so 100 % garanciou. Okrem produkcie striebornej vody, Ionizátor vody vyrába takisto zásaditú (alkalickú) vodu, ktorá udržiava pH organizmu v rovnováhe a má blahodárne účinky na zdravie (neutralizuje kyseliny). Ionizátor vody našiel už svoje využitie nielen v desiatkach domácností, no obľube sa teší prevažne v kozmetických salónoch, v dermatologickch klinikách či v medicíne.

Naše portfólio produktov na úpravu a zlepšenie kvality vody je široké, voľba je na Vás, hoci s výberom Vám radi a ochotne poradíme s prihliadnutím na individuálne požiadavky.

Pôvodný článok 28.02. 2020, aktualizovaný dňa 03.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia