Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Strieborná voda. Aká je?

Vodný blog
od Čistá Voda
25.02.2020

Odvšadiaľ sa na nás valí množstvo dostupných informácií o vplyve chemických prvkov na živý organizmus. Do istej miery vieme, čo spôsobuje nedostatok vápnika v tele, nedostatok jódu či fluóru. A čo striebro? Je našou súčasťou a je pre nás potrebné? Počuli ste už o striebornej vode? Všetky odpovede nájdete v aktuálnom článku... 

Napriek veľkému množstvu dostupných štúdií o biologickej a fyziologickej úlohe niektorých z chemických prvkov, mnoho aspektov ich vplyvu na živý organizmus stále nie je verejnosti jasné. Do určitej miery vieme, že nedostatočné množstvo jódu vo vode a v ľudskej potrave vedie k ochorenie štítnej žľazy, nízka hladina vápnika v tele spôsobuje ochorenia kostí (osteoporóza, osteopénia,...) , nedostatok či naopak prebytok fluóru v ľudskej strave zapríčiňuje poškodenie centrálneho nervového systému dokonca dokáže ničiť zubnú sklovinu. Akousi hádankou zostáva striebro, ktoré sa takisto radí k nevyhnutným prvkom tkanív nášho tela. Prečo je dôležité a ako ho získame? Začítajte sa do nášho článku, ktorého hlavnou témou bude ozrejmenie pojmu strieborná voda, čo rozhodne stojí za pozornosť…

Striebro a jeho silný účinok

Účinky striebra sú známe už od staroveku. Predovšetkým námorníci či antickí bojovníci používali strieborné predmety a poháre na dezinfekciu vody. Samozrejme, o tejto kľúčovej vlastnosti vtedy nevedeli. Praktické skúsenosti však ukázali, že v prítomnosti striebra si voda zachováva svoje vlastnosti dlhšie. Časom, skutočné štúdie dokázali, že určitá koncentrácia iónov striebra dokáže ničiť baktérie

Srieborná voda a jej vyyužitie

Mikrobiologické množstvá striebra majú veľký biologický a fyziologický účinok na živé organizmy. Škodlivé mikróby  (patogénne baktérie) rýchlo umierajú pod vplyvom najmenších dávok striebra. Tento prvok prispieva k oxidačným procesom prebiehajúcim v ľudskom a v zvieracom tele, má priaznivý vplyv na ich životne dôležité funkcie. Preto spomedzi mnohých dezinfekčných a terapeutických činidiel priťahujú značnú pozornosť strieborné prípravky, najmä elektrolytická strieborná voda, čo je “obyčajná” prírodná voda nasýtená iónmi a koloidnými časticami striebra.

„Živé striebro“ v každom z nás 

Striebro je nevyhnutným prvkom tkanív nášho tela. Najväčšie zastúpenie striebra sa nachádza v ľudskom mozgu, v jadre nervových buniek, v žľazách endokrinného systému, v dúhovke očí a v kostiach. Všeobecne známy je tiež stimulačný účinok iónov striebra na krvotvorné orgány. Prispieva k zlepšovaniu metabolických procesov v mozgu, čo má výrazne pozitívny vplyv na jeho funkciu.

Široké uplatnenie striebornej vody

Voda so striebornými iónmi sa používa nielen na prevenciu či na podporu celkového zdravia. Svoje rozsiahle uplatnenie potvrdila i v medicíne na liečenie rôznych chorôb. Pri bronchitíde a pri pneumónii sa strieborná voda používa na inhaláciu, v prípade chorôb tráviaceho traktu sa užíva perorálne, v prípade kožných ochorení a pri popáleninách - napríklad vo forme obkladov.

Priaznivý vplyv striebornej vody

Ako získam striebornú vodu? 

Rýchlou a dostupnou možnosťou na získanie striebornej vody v pohodlí domova je prístroj zvaný Ionizátor vody. Ak ste o ňom doteraz nepočuli, s radosťou vám ho predstavíme, lebo jeho sila stojí za používanie! Princíp fungovania Ionizátora vody je založený na dvoch elektródach, medzi ktorými prechádza vo vode konštantný elektrický prúd. Pod vplyvom prúdu sa striebro rozpúšťa, zatiaľ čo ióny striebra sa uvoľňujú do vody vo veľkých množstvách. Týmto procesom získate vodu s veľmi vysokým obsahom striebra. Vysoko koncentrovaná strieborná voda sa odporúča používať iba navonok a piť v stanovených odporúčaných množstvách, lebo nadmerné hromadenie striebra v ľudskom tele sa prejavuje ako výrazná pigmentácia kože, ktorá sa môže preukázať stmavnutím slizníc a pokožky.

Zoznámte sa: Ionizátor vody aQuator silver

Z nášho portfólia výrobkov dávame do pozornosti unikátne zariadenie s názvom Ionizátor vody aQuator silver, ktorý okrem výroby striebornej vody dokáže omnoho viac! Zariadenie produkuje alkalickú vodu (známu ako zásaditá voda), ako aj acidickú vodu (ktorú poznáme pod názvom kyslá voda), pričom spĺňa certifikovanú kvalitu. Z predchádzajúcich článkov už viete, že pitie ionizovanej vody má detoxikačné účinky, neutralizuje kyseliny v tele a prispieva k správnej  a k vyváženej rovnováhe Ph. Vďaka pripojeniu striebornej elektródy, dokáže ionizátor vyrobiť až 3 litre striebornej vody, ktorá nachádza široké uplatnenie nielen v domácnostiach, ale aj v kozmetických salónoch, v klinikách, v zdravotníckych zariadeniach a pod. Presvedčte sa sami o jeho sile a ušetrite náklady spojené s kúpou drahých kozmetických prípravkov. Pre fanúšikov elegantnej čiernej farby máme novinku v podobe Ionizátora vody aQuator Vivo Silver s premakaným dizajnom.

O Ionizátore aQuator silver sa dozviete oveľa viac z videa na našom Youtube kanále. Zostaňte s nami, lebo v pokračovaní článku prinesieme informácie spojené s rozsiahlym využitím striebornej vody, vrátane jej liečivých účinkov.

Ak vám stále nie je jasné ako celý proces ionizácie vody prebieha, alebo čo to alkalická, zásaditá, acidická či kyslá voda je a aké sú ich účinky. Alebo chcete len poradiť vo výbere ionizátora vody určeného pre vás, neváhajte sa obrátiť na našu zákaznícku linku, kde vám radi poradíme a pomôžeme. 

Pôvodný článok zo dňa 25.02.2020 aktualizovaný dňa 31.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia