Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Piesok vo vode. Čo robiť?

Vodný blog
09.07.2019

Máte podozrenie, že hladina vody vo vašej studni je každým rokom nižšia a nižšia? Cítite, že jej chuť a kvalita nie je ako na počiatku, pozorujete zákal a mechanické znečistenie vody? Laický rozum nám napovie, že niečo nie je v poriadku a pitie takejto vody nemusí byť vždy zárukou bezpečnosti.

Zhoršená kvalita vody sa môže týkať jednak ľudí, ktorí využívajú vlastný zdroj vody (studňa, vrt); no napríklad aj záhradkárov, ktorých studňa sa nachádza v pomerne zastavanej oblasti. Mechanické nečistoty takisto vznikajú aj z dôvodu postupného upchávania potrubia, v dôsledku čoho dochádza ku škodám v systémoch distribúcie vody (čerpadlá, bojler, zásobníky). Opravy poškodených zariadení sú nevyhnutné a v takom prípade treba rátať s vyššími finančnými stratami. Ako tomu predísť? 

Prvý krok

Prvotným krokom je dať si vykonať rozbor vody. Na našom e-shope nájdete hneď niekoľko druhov. Na základe presného výsledku vie náš technologický poradca určiť rozsah znečistenia a odborne vybrať vhodné zariadenie na zaručenie účinnej filtrácie vody. Mechanické znečistenie sa prejavuje tak, že sa vo vašej vode nachádza hlina, hrdza, štrk, kal, piesok a iné. Hoci, v prípade piesku ide o prírodný materiál, stále je to sediment, ktorý vie narobiť veľa škody. Osvedčené a spoľahlivé riešenie predstavuje piesková filtrácia, ktorá garantuje výrazne lepší účinok oproti klasickým mechanickým filtrom.

piesková filtrácia vody ČistáVoda

Čo vám odporúčame my

Náš TIP: Pieskový vodný filter Aquatip BNT s účinnejšou garanciou odstránenia mechanických nečistôt a zákalu vo vode, ktorý ponúkame hneď v dvoch veľkostiach. Oproti klasickým mechanickým filtrom disponuje výhodou v podobe inteligentnej riadiacej hlavice BNT, ktorá automaticky riadi proces filtrácie vody.

pieskový vodný filter BNT

Môžete si ju nastaviť podľa konkrétnych požiadaviek, čo úspešne zvládnete vďaka novej nižšie priloženej videorecenzii, ktorú nájdete aj na našom Youtube kanále – Nastavenie hlavice BNT 165 a BNT 765.

Ako prebieha filtrácia?

Prvotriednu filtráciu zabezpečuje pieskové filtračné médium Turbidex, ktoré zachytáva všetky mechanické nečistoty väčšie ako 5 μm, či už v studni, alebo na prívode. Postará sa o vyčistenie potrubia, membrán, čím zreteľne prispieva k ochrane zariadení. Tento spôsob filtrácie šetrí vaše financie spojené s kúpou chemikálii na čistenie, čo predstavuje ekologické riešenie pre vašu domácnosť či pre šetrné priemyselné objekty. Pre porovnanie: tradičné mechanické filtre na vodu (vložky či rukávy obľúbenej značky Cintropur) odstraňujú pevné usadeniny z vody, čím predchádzajú tvorbe zákalu. Dôsledkom zachytávania nečistôt je ale nutné ich pravidelne meniť. Turbidex však zaručuje aj iónovú výmenu spolu s flokuláciou, vďaka čomu je výsledkom krištáľovo čistá, chutná voda s mierou zákalu <0,1 NTU.

Dominantné výhody zariadenia

  • - na rozdiel od mechanickej filtrácie, piesková filtrácia nevyžaduje pravidelnú výmenu filtračných vložiek;
  • - zariadenie si poradí aj s vysokými prevádzkovými prietokmi až 0,75 m3*h-1/m2;
  • - nie je potrebný častý spätný preplach;
  • - dlhá životnosť (v závislosti od vstupnej kvality vody);
  • - vhodný do domácnosti, aj do priemyslu.

Ak vás pieskový filter zaujal a máte ohľadom tohto zariadenia nejaké otázky, nevahájte nás kontaktovať. Radi vám pomôžeme a poradíme. 

Pôvodný článok 09. 07. 2019, aktualizovaný dňa 02.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia