Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

pH vody a jeho účinky na ľudský organizmus

Vodný blog
od Čistá Voda
04.05.2018

Premýšľali ste niekedy nad tým čo je to pH a aké má účinky? Pomocou dvoch písmen pH vyjadrujeme či ide o kyslú alebo zásaditú vodu. V skutočnosti stačí vedieť, že hodnota pH sa pohybuje od 1-14. Ideálna hodnota pH sa pohybuje v hodnotách 7 – 7.2, kedy hovoríme o neutrálnom pH.

Zvýšením pH vody nad hodnotu 7 dosiahnete živú vodu, nazývanú aj alkalická, ktorej hlavne účinky súvisia s celkovou detoxikáciou ľudského organizmu. Považujeme ju za  najvhodnejšiu vodu na pitie. Naopak jeho znížením získate vodu kyslú, ideálne vhodnú na dezinfekciu. Kyslá voda je taktiež veľmi účinná na atopický ekzém a podobne. 

Alkalická voda a jej účinky na ľudský organizmus

Skúsení odborníci sa zhodujú na tom, že alkalická voda môže byť použitá, ako účinná nechemická zbraň v boji proti rakovine. Vedci tvrdia, že upravená voda ionizačným procesom dokáže pozitívne upraviť naše vnútorné prostredie. Na takúto úpravu vody sú najvhodnejšie vodné filtreionizátory vody, ktoré pracujú buď na báze mineralizácie alebo elektrolýzy.  Prostredníctvom nej sa v tele získa potrebná energia na pozastavenie chorobných procesov a navyše v organizme sa vytvorí nepriaznivé prostredie pre rozmnožovanie a rast rakovinotvorných buniek.
Viac o tom čo to je ionizátor vody, nájdete na našom blogu. 

pH vody

Prekyslený organizmus je spúšťač veľkého množstva zdravotných problémov. Najväčším problémom pre ľudské telo sú najmä kyslé potraviny, ktoré majú za následok únavu, brušné kŕče, a zlé fungovanie celého tela. Napríklad rôzne druhy alergií sú najlepším príkladom pre vyčerpanie organizmu.  Väčšina potravín v našom tele tvorí buď kyseliny alebo zásady. Preto je vhodné zostavovať si zdravý jedálniček, tak aby obsahoval rôzne druhy potravín. 

pH potravín

Výhody alkalickej vody a jej použitie:

 - lekári ju prostredníctvom svojich bohatých, niekoľkoročných pracovných skúseností, ktoré získali prostredníctvom praxe, odporúčajú, či už na pitie, varenie alebo dokonca aj na liečbu,
 - je dokázané, že každodenné pitie alkalickej vody má priaznivé účinky na  spomalenie starnutia,
 - má niekoľkonásobne silnejšie hydratačné schopnosti ako bežná voda,
 - ničí voľné radikály v tele, zásada = silný antioxidant,
 - má menšie molekuly, to značí lepšie vstrebávanie a samotnú látkovú výmenu. 

Výhody kyslej vody a jej použitie:

 - má silné dezinfekčné účinky,
 - svojimi účinkami je ideálna na starostlivosť o pleť (keďže pokožka má pH približne 5,5),
 - umývanie domácich zvierat (lesklá srsť), 
 - silne kyslá voda - pH okolo 3 pôsobí antibakteriálne (zabíja baktérie a vírusy v priebehu pár sekúnd). 

Mohlo by vás zaujímať aj to, že v niektorých ázijských krajinách je ionizátor vody schválený, ako liečebná pomôcka a používa sa na liečbu ťažkých ochorení, ako je napríklad rakovina či podobné ochorenia. Podobný názor zdieľa však aj USA, kde je prospešnosť a pitie živej vody schválené od FDA, NSF aj EPA, ktoré predstavujú tri najviac smerodajné štátne organizácie v USA (de facto aj na svete): “Aj my sme zástancovia toho, že voda upravená reverznou osmózou a následnou ionizáciou je to najlepšie tekuté skupenstvo, ktoré môže človek v dnešnej dobe telu dodať. Sami takúto vodu využívame!”

Výroky odborníkov o prospešnosti ionizovanej vody:

Výroky odborníkov

“Voda pripravená pomocou ionizátora vody je najväčším vynálezom v procese liečenia, od tej doby, ako Sir Alexander Fleming objavil penicilín.” Dr. William Kelley, College of Metbolic Medicine, autr knihy “Liečenie rakoviny”

“K zdraviu nepotrebujeme drahé lieky a ich nespočetné vedľajšie účinky. Zásaditá voda má dlhodobý a hlboký účinok, lebo odkysličuje telo a je efektívnym antioxidantom.” Dr. Indfreid Hobert MD

Hexagonálna molekula (zo 6 molekúl pozostávajúca molekula) ionizovanej vody sa ľahšie dostane do štruktúry buniek, tým podporuje vstrebávanie potravy a vylučovanie jedovatých látok” Dr. Jhon

Väčšina ľudí má v tele príliš veľa okysličenej bunkovej tekutiny. To môže vyvolať rôzne problémy. Zabraňuje tomu, aby organizmus neutralizoval jedy, vystavuje bunky voľným radikálom, ktoré ju zničia, to vedie k rakovine a k iným chorobám.” Dr. Robert Atkins, zakladateľ “Atkinsovej diéty”

Vieme vám zaručene ponúknuť najlepšiu cenu ionizátorov vody. Pre zodpovedanie vašich otázok, podnetov kontaktujte našu infolinku na čísle: 0917 244 602

Pôvodný článok zo dňa 16.12.2017, aktualizovaný dňa 28.9.2021

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia