Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Výmena žiariča na UV lampe na vodu VIQUA

Vodný blog
od Čistá Voda
29.04.2021

V piatom videonávode sa dozviete, ako vymeniť žiarič na UV lampe na vodu VIQUA. Celý proces nevyžaduje extra úsilie naviac, postupne Vás prevedieme jednotlivými krokmi, aby ste všetko zvládli úspešne sami. Prajeme Vám príjemné pozeranie.

Sériu našich pomocných video-návodov dopĺňa inštruktáž, prostredníctvom ktorej vám ukážeme, ako vymeniť žiarič na UV lampe na vodu. Celý proces odprezentujeme na UV lampe kanadského výrobcu VIQUA, ktorá patrí do kategórie osvedčených a najpredávanejších produktov pri dezinfekcii vody od mikroorganizmov (ako sú baktérie, vírusy, plesne a podobne).

UV žiarič

Väčšina moderných UV žiaričov dnes obsahuje LCD displej. Zároveň však ide o naozaj krehký a citlivý produkt, ktorý sa pri neprimeranom zaobchádzaní ľahko poškodí, preto buďte naozaj opatrní a ak si chcete objednať náhradný UV žiarič, odporúčame vám vybrať si druh dopravy - kuriéra. UV žiarenie prostredníctvom UV žiarenia má za úlohu nahradiť obľúbenú formu dezinfekcie za pomoci chlórom. Táto dezinfekcia je nechemická a základ spočíva v pozmenení DNA mikroorganizmov, vďaka čomu sa výrazne zníži ich počet a postupne z vody úplne zmiznú. 

LCD displej

UV lampa disponuje LCD displejom, ktorý priebežne zobrazuje čas životnosti žiariča. Zobrazuje sa počtom dní, ktoré zostávajú do výmeny. Pri novom žiariči, resp. pri novom spustení je nastavených 365, ako vidíte vo videu a toto číslo sa každým dňom znižuje. Keď dôjde k nule, spustí sa alarm, ktorý vám signalizuje, že je nevyhnutné UV žiarič vymeniť. Alarm je možné pokojne vypnúť stlačením tlačidla RESET, kedy sa posunie o 7 dní. Všetky náhradné UV žiariče či náhradné diely nájdete na našom e-shope a s výberom vám radi poradíme.

Čo potrebujete pri výmene UV žiariča?

Výmena žiariča je skutočne rýchly a jednoduchý proces, ktorý nevyžaduje žiadne špeciálne nástroje, ani silu. Potrebujete najmä rukavice, UV lampu, prívod vody a prívod elektrickej energie. Pripomíname, že aby bola zabezpečená 100 %-nej dezinfekcia, musí byť UV žiarič vymenený každých 9000 hodín (približne jeden rok). 

Postup výmeny

  1. Ako prvé, odpojte UV lampu z prívodu vody. Zároveň, je potrebné odpustiť vodu z hociktorého vodovodného kohútika v objekte tak, aby ste odtlakovali systém UV lampy. Týmto zabezpečíte, aby voda pri manipulácii s UV lampou nikam nevytiekla.
  2. V ďalsom kroku, je potrebné odpojiť UV lampu z prívodu elektrickej energie a počkať asi 5 až 10 minút, pretože žiarič vo vnútri môže byť horúci. Za tento čas, si pripravte čisté pracovné rukavice, aby sa predišlo akémukoľvek znečisteniu. 
  3. Ako vidíte vo videu, na bočných stranách sú umiestnené plastové záražky, ktoré treba stlačiť a potiahnúť. Odpojíte konektor a vyberiete starý žiarič. Pri odpájaní konektoru neotáčajte lampou, postačí ju len vytiahnúť. 
  4. Na miesto starého žiariča opatrne vložíte nový a zapojíte do konektora. Následne, sa uistite, že nový žiarič je pripojený správne. 
  5. Pred samotným zapojením UV lampy do prívodu elektrickej energie je potrebné systém resetovať. Na bočnej strane UV lampy stlačíte tlačídlo RESET a počas toho, ako držíte tlačidlo, zapojte UV lampu do prívodu elektrickej energie. Tlačidlo pustite po zaznení tónu. UV lampa bola resetovaná a na displeji sa opätovne zobrazí číslo 365, ktoré indikuje ďalší rok do výmeny žiariča. 
  6. Ako posledné, otvorte prívod vody, čím je proces výmeny UV žiariča ukončený. Máte hotovo! 
  7. Spolu s výmenou žiariča, odporúčame vymeniť aj tesniace krúžky na quartzovej trubici, ktoré sú v balení spolu s novým žiaričom. V rámci pravidelného servisu je potrebné takisto skontrolovať stav quartzovej trubice, ktorá môže byť vplyvom tvrdej vody zanesená od vodného kameňa. Trubicu stačí opatrne vybrať a vyčistiť z vonkajšej strany pomocou octu.

Na akékoľvek otázky, súvisiace s výmenou žiariča či so servisom UV lampy, vám ochotne odpovieme. Kontaktovať nás môžete prostredníctvom e-mailu, telefonicky alebo formou online chatu na našej stránke, vpravo dolu. Nezabudnite si pozrieť aj ďalšie videá na našom Youtube kanáli, ktoré upevnia vaše praktické zručnosti.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia