Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Montáž ventilu bypass na zmäkčovač vody

Vodný blog
od Čistá Voda
17.08.2020

Tretie inštruktážne video zamerané na inštaláciu bypass ventilu na zmäkčovač vody. Krok po kroku Vás prevedieme montážou obtokového ventilu bypass a Logix hlavice. Sledujte náš Youtube...

V treťom inštruktážnom videu je ukázaná inštalácia bypass ventilu na zmäkčovač vody. Náš Youtube kanál ponúka taktiež manuál k svojpomocnej montáži zmäkčovača vody pomocou inštalačného kitu.

Na čo slúži obtokový ventil bypass?

Obtokový ventil bypass funguje ako obyčajný prepúšťací ventil. Prostredníctvom bypassu si viete nastaviť aká tvrdosť by mala byť na výstupe zmäkčovača.

Potrebujete tvrdšiu vodu? 

Žiadny problém! Pokiaľ voda vo vašej domácnosti je mäkká a máte záujem o tvrdšiu vodu, pomocou bypass ventilu sa primieša určité množstvo neupravenej vody zo vstupu do prúdu už zmäkčenej vody na výstupe. Týmto sa reguluje hodnota tvrdosti vody na výstupe, ktorú si viete premerať aj sami, prostredníctvom kvapiek na meranie tvrdosti vody. Alebo si môžete vyskúšať zaobstarať aj prúžky na meranie tvrdosti vody. Výber necháme na vás. 

Postup montáže - Logix hlavica

Pred začatím akejkoľvek montáže si ako prvé skontrolujte obsah balenia. Následne vezmeme 3 tesnenia, potrieme ich pribaleným mazivom a podľa veľkosti vložíme do otvorov na bypasse (2 sú väčšie a jedno menšie). Tesnenia vložíme na vývody z hlavice a následne bypass zatlačíme k hlavici nadoraz. Pomocou štyroch priložených šróbov ho zošróbujeme spolu s maticami. Zoberieme mosadznú redukciu a vložíme ju do plastovej spojky. Na záver, vložíme tesnenie a zašróbujeme na bypass. 

Montáž bypass zmäkčovač vody

Montáž BNT hlavice

Skontrolujeme, či sú správne nasadené gumičky a potrieme ich mazivom. Bypass zatlačíme stranou, kde sú gumičky. Priloženými svorkami ho pripevníme k hlavici a zašróbujeme z obidvoch strán. Šróbenia pripevníme tak, že vytiahneme červené poistky, gumičky potrieme mazivom a zatlačíme ich, aby zapadli do bypassu a poistky vrátime naspäť. Nakoniec vložíme snímač prietoku. 

V prípade akýchkoľvek nejasností kontaktujte náš zákaznícky servis. Naši odborní poradcovia sú Vám k dispozícii a ochotne reagujú na otázky. Nezabudnite si pozrieť aj ďalšie videá z nášho Youtube videokála. Veríme, že po ich zhliadnutí zvládnete montáž či údržbu filtračného zariadenia svojpomocne, vlastným tempom a bez zbytočných ťažkostí.

Pôvodný článok 17. 08. 2020, aktualizovaný dňa 06.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia