Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Analýza vody

Vodný blog
od Čistá Voda
11.08.2021

Zdá sa vám, že kvalita vody, ktorú doma denne pijete či využívate na každodenné potreby sa zmenila? Všímate si varovné signály v podobe zvýšenej tvorby vodného kameňa alebo náhle zmeny pociťujete v chuti, ako aj voľným okom? Celá problematika zníženej kvality vody sa odvíja od východiskového faktoru, ktorým sú ukazovatele kvality vody. Len včasná a overená analýza vody vie odhaliť aj skryté problémy našej vzácnej tekutiny. Prečítajte si, aké sú aktuálne možnosti testovania vody...

Zdá sa vám, že kvalita vody, ktorú doma denne pijete či využívate na každodenné potreby sa zmenila? Cítite nepríjemný zápach, pozorujete nevídané zafarbenie či zákal? Trápi Vás nadmerná tvrdosť vody a dlhodobý boj s vodným kameňom? Všetky spomenuté varovné signály sa odvíjajú od východiskového faktoru, ktorým sú ukazovatele kvality vody. Či už ide o množstvo mikróbov, zvýšený pomer mangánu a železa, dokonca vírusov - všetky tieto zložky sa určitým spôsobom odzrkadlia na celkovej kvalite vody. Zvýšené hodnoty niektorých merateľných parametrov nemusia nevyhnutne viesť k nebezpečenstvu pri konzumácií takejto vody, avšak je nutné vykonávať kontrolu kvality vodného zdroja, a to aspoň každé 2 roky. Svet okolo nás sa neustále mení, čo výrazne vplýva na akosť vody, ktorú tak veľmi potrebujeme.

Aké sú dostupné možnosti analýzy vody?

V našej ponuke nájdete hneď niekoľko spôsobov, ako dokážete sledovať rôznorodé parametre vody, a to s čo najväčšou presnosťou. Najspoľahlivejšou a najpresnejšou metódou je vykonanie akreditovaného rozboru vody v laboratóriu. Presýtený trh nám dáva na výber z množstva firiem a spoločností, ktoré ponúkajú rôzne druhy rozborov pitnej či úžitkovej vody. Častokrát sú zamerané na konkrétne zložky vo vode (napr. mikroorganizmy) alebo sa špecializujú na individuálne typy zdrojov, ako sú studňa či mestská vodovodná sieť. Vždy je nutné si zvážiť, čo konkrétne chcete sledovať. Pre komplexný obraz o Vašom zdroji pitnej vody odporúčame náš kolaudačný rozbor vody, kde sa sledujú všetky zložky, ktoré sú podľa MZ SR a európskych nariadení ukazovateľmi kvalitnej pitnej vody. Rozbor je vykonávaný v súlade s nariadeniam v akreditovanom laboratóriu, čím garantuje 100 % presnosť a overenie nameraných výsledkov. 

Rozbor vody je dôležitým faktorom aj pri navrhovaní riešenia úpravy vody. Len vďaka relevantným výsledkom Vám dokážeme odporučiť správne zariadenia na zmäkčenie vody či filtračné systémy. Cenová dostupnosť sa odvíja od komplexnosti daného typu rozboru, čím viac zložiek bude sledovaných, tým sa cena rozboru bude zvyšovať. Ide však o jednorázovú položku vykazujúcu obrovský prínos pre Vašu domácnosť, ako aj pre udržanie kvality vodných zdrojov.

Aktuálne sme do ponuky zaradili novinky v podobe jednoduchých a lacnejších riešení - domáce testery vo forme reakčných pásikov. Meranie jednotlivých zložiek vody je vďaka nim jednoduchšie ako kedykoľvek predtým a zvládnete ho v pohodlí domova, v priebehu niekoľkých minút. Ako sa dozviete výsledky? Veľmi jednoducho. Tuba, v ktorej sú reakčné pásiky uložené má na svojom vonkajšom obale farebnú škálu. Škála ukazuje farebnú zmenu jednotlivých meraných zložiek, vďaka čomu máte výsledok ihneď. Testery nájdete rozdelené podľa toho, aké zložky skúmajú, resp. koľko zložiek vo vode skúmajú (od 6 až po 16 zložiek). Zároveň, ide o finančne menej nákladnú položku ako si svojpomocne otestovať vodu.

analýza vody - testovacie prúžky

Ako na tvrdú vodu?

Tvrdosť vody je špecifický problém. Ide skutočne o najčastejšie riešenú problematiku spojenú s vlastným vodným zdrojom. Nežiadúcim výsledkom tvrdej vody je tvorba  vodného kameňa, ktorý ničí všetky spotrebiče, ohrevné telesá, vodovodné batérie a pod. Zároveň, má rovnako negatívny dopad i na naše telo, konkrétne pokožku, vlasy a pleť, kedy dochádza k nadmernému vysušovaniu či zvýšenej lámavosti vlasov, takisto nechtov. Samozrejme, komplexné testery skúmajú i tento faktor, no z nášho e-shopu Vám vieme odporučiť testovací roztok v podobe kvapiek, určený na dôkladnejšie meranie tvrdosti vody. Kvapky sú správne kalibrované na zisťovanie presnej hodnoty tvrdosti vody. Poznať skutočnú hodnotu vody je dôležité najmä vtedy, ak uvažujete nad investíciou do zmäkčovača vody, prípadne iného typu úpravovne vody. V takom prípade, Vám garantujeme, že zariadenie bude nastavené správne. V prípade záujmu o úpravu vody nás neváhajte kontaktovať. Správnu zmenu máte s nami na dosah.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia