Kategórie
 
 
 
SK bocny banner 428x667
CHCETE PORADIŤ?
 
 
2 bezplatne meranie tvrdosti vody
Meranie tvrdosti ZADARMO
 
 
 
 

Zdravá - ionizovaná voda vďaka ionizátoru vody

Vodný blog
od Čistá Voda
04.05.2018

Objavte čaro ionizovanej vody. Ionizátory vody sú prístroje, ktoré delia vodu na živú a mŕtvu a to pomocou zmeny pH a ORP. Ionizácia vody je najmodernejšia forma filtrácie vody v spojení so zdravým životný štýlom.

Ionizátor vody je šikovný pomocník v kuchyni. Jedná sa o kompaktné zariadenie, ktoré dokáže upraviť pH vody, vďaka čomu vo vašom pohári nebude obyčajná voda, ale živá voda, alebo alkalická voda. Ide o špeciálny filter na vodu, ktorý ju delí na živú a mŕtvu. V našej ponuke nájdete rôzne typy ionizátorov vody, či už sa jedná o prenosné ionizátory alebo veľké určené skôr pre firmy. 

Čo vzniká elektrolýzou vody?

Ionizátor vody pri procese zvanom elektrolýza premieňa vodu na zásaditú, tzv. živú alebo alkalickú vodu. Táto voda má veľmi pozitívne zdravotné účinky, primárne sa používa na pitie a varenie. Vedľajší produkt elektrolýzy vody, ktorá je zabezpečená prostredníctvom ionizátora vody je kyslá voda. Je to voda, ktorá je charakteristická, že jej hodnota pH je nízka. Avšak kyslá voda má silný antibakteriálny účinok. Nazývame ju aj prírodne antibiotikum. Kyslá voda má ešte aj antiseptické, antialergické a aj protizápalové vlastnosti.

Alkalická voda

Aké výhody ponúka ionizovaná voda?

  • - Menšie molekuly ionizovanej vody sa lepšie vstrebávajú. Je vedecky dokázané, že molekuly vody H2O sa nevyskytujú samostatne, ale, že sa spájajú do takzvaných klastrov v počte cca 10 až 13 molekúl. Naopak molekuly vody, ktorá prešla ionizáciou sa spájajú v maximálnom počte 4 až 6 molekúl vody. Vďaka tomu sa tieto molekuly vody výrazne lepšie vstrebávajú, prenikajú cez bunkovú stenu a tým omnoho rýchlejšie a účinnejšie hydratujú ľudské telo. Vedľajší efekt tohto procesu je účinnejšia detoxikácia, teda vyplavovanie toxínov z tela pomocou takejto vody.
  • - Ionizovaná voda priamo bojuje s voľnými radikálmi v tele a vyplavuje ich.
  • - Vyrovnáva pH v tele. Naše telo je prirodzene nastavené na to aby udržalo stále pH v rozmedzí 7,36 až 7,44. Keďže človeka dennodenne ovplyvňuje znečistené prostredie a nezdravá strava (kde zaraďujeme mäso, mastené jedlá, fastfoody, sladené nápoje atď.) častokrát sa stáva, že dochádza k prekysleniu organizmu. Ľudia v strave konzumujú veľmi málo zásadotvorných potravín ako ovocie a zelenina. Preto v krajnom prípade telo berie zásadité ióny z dostupných zdrojov, a to napríklad kosti, šľachy a podobne. Pitím ionizovanej vody telu veľmi pomôžete pri vyrovnávaní kyslého prostredia vo vašom tele. 

Prečo teda používať ionizátor vody?

Ako sme vyššie spomínali, novodobé nesprávne stravovanie, sedavá práca, každodenný stres, znečistené ovzdušie, vedú ku vzniku kyslého prostredia v ľudskom tele, ktoré má na náš organizmus negatívne dôsledky. To spôsobuje únavu, oslabenie imunity, rýchlejšie starnutie a odumieranie buniek a mnoho ďalšieho. Pitím zásaditej vody výrazne prispievate k neutralizovaniu prostredia. Podobne ako jedením zásaditých potravín (ovocie, zelenina..). Viac informácií o pH vody, čo spôsobuje, a ké hodnoty sú najideálnejšie nájdete v našom druhom článku.

Ako fungujú ionizátory vody?

Voda preteká cez samotný prístroj, ktorý je buď umiestnený na kuchynskej linke alebo je pod pultom (ak sa nejedná o prenosné, ktoré fungujú trošku jednoduchšie). Ešte pred samotnou elektrolýzou musí voda prejsť predfiltráciou, ktorú zabezpečí mechanický či uhlíkový vodný filter. Tie odstránia z vody veľké mechanické nečistoty (štrk, piesok, kal a podobne), ktoré by mohli zničiť ionizátor vody. Vo vnútri ionizátora ktorý je riadený nízkym napätím, voda preteká do komory s titánovo-platinovými platňami, kde sa koná proces zvaný elektrolýza.

Pri elektrolýze vody sa v komore medzi platňami rozkladajú vo vode rozpustené minerálne soli a to na kladne nabité kovové ióny (vápnik, horčík, sodík..) a záporne nabité nekovové ióny (síra, fosfor, chlór..). Následne sa medzi katódou a anódou táto voda rozdeľuje na živú vodu (pH 8-14) a mŕtvu vodu (pH 0-6) v pomere približne 70% ku 30%. Z kohútika tak, tečie živá/ionizovaná voda a do odpadu vyteká oxidovaná voda. 

Ak si neviete vybrať z našej ponuky ionizátorov, alebo máte špeciálne požiadavky na základe čoho neviete, ktorý prístroj je pre vás ten najideálnejší neváhajte kontaktovať našu infolinku. Náš školený a profesionálny personál vám rád ochotne pomôže a poradí s výberom. 

Pôvodný článok 04. 05. 2018, aktualizovaný dňa 29.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
alebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia